>

SAP START ALS EERSTE IN NEDERLAND MET BUSINESS ARCHITECT PROGRAMMA

SAP, Platinum Member van The Open Group, start als eerste met Business Architect programma

’s-HertogenboschHet SAP LEAD Program is van start gegaan. Sinds maandag 22 november worden architecten afkomstig van diverse toonaangevende organisaties in het kader van dit programma opgeleid tot SAP Certified Lead Enterprise Architect of SAP Certified Business Architect. SAP is het eerste Platinum Member dat een programma voor Business Architecten aanbiedt in de geest van The Open Group (TOG). Daarnaast combineert SAP als eerste Business Architectuur met Enterprise Architectuur, hetgeen architecten de mogelijkheid biedt zich verder te ontwikkelen tot Lead Enterprise Architect.

Een optimaal functionerende IT-structuur die naadloos aansluit bij de behoeften van de organisatie is essentieel voor het behalen van de strategische doelstellingen. De realisatie van zo’n optimaal IT-landschap begint met een robuuste Enterprise Architecture – een diepgaande, integrale visie op de manier waarop de domeinen business, information en application & technology met elkaar samenhangen. SAP Lead Enterprise Architects kunnen de brug slaan tussen business en techniek en helpen organisaties bij het ontwikkelen van zo’n integrale visie.

Lead Enterprise Architect Development
LEAD staat voor Lead Enterprise Architect Development. De studenten worden tijdens een intensief traject in 6 maanden (35 contactdagen) opgeleid tot gecertificeerd SAP Lead Enterprise of SAP Business Architect. Na de succesvolle afsluiting van het SAP LEAD programma zijn de deelnemers minimaal TOGAF 9-gecertificeerd, SAP Certified Value Architect, SAP Certified Enterprise Architect eXpert of SAP Certified Process Architect. De combinatie van genoemde certificeringen leidt tot SAP Certified Lead Enterprise Architect of SAP Certified Business Architect en, gebaseerd op de case study, tot het SAP Lead Enterprise Architect diploma. De opleiding biedt de mogelijkheid aan een eigen business case te werken. Daarnaast wordt in het programma uitgebreid aandacht besteed aan zaken als Value Life Cycle Management en Business Process Management.

Naar verwachting zal deze eerste groep studenten de opleiding eind april 2011 afronden. Onder de deelnemers bevinden zich onder meer professionals van de NS, Accenture, de Universiteit van Maastricht, KLM en de Rabobank.

Over The Open Groep (TOG) en TOGAF 9
The Open Group is een consortium van bedrijven uit de IT-wereld dat zich onder meer richt op het ontwikkelen en beheren van open IT-standaarden. TOGAF 9 is een door The Open Group ontwikkelde standaard voor architectuurraamwerken. Dit raamwerk is gebaseerd op de ervaringen en best practices van honderden bedrijven en vormt het fundament onder het SAP LEAD Program. SAP is Platinum Member van The Open Group.