>

SAP STELT 1 MAAND PER JAAR IN TEKEN GOEDE DOELEN

Duurzaamheid hoog in het vaandel bij SAP

’s-HertogenboschJaarlijks staat bij SAP één maand van het jaar in het teken van goede doelen en klaar staan voor iemand anders, de zgn ‘Month of Service’. SAP Nederland heeft dit jaar op drie manieren invulling gegeven aan dit wereldwijde initiatief: begeleiding van een project voor mensen met een verstandelijke beperking ism Cello; een kleding inzamelingsactie waarvan de opbrengst naar Mensen in Nood gaat en sportieve deelname aan het project Wheel of Energy365, voor de strijd tegen kanker.

Op de eerste plaats biedt SAP Nederland samen met Cello, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, een uniek programma voor mensen die werkzaam zijn in sociale werkcentra. Onder het motto “Een dag maakt het verschil” begeleiden SAP vrijwilligers cliënten van Cello bij een bedrijfsbezoek aan een van de deelnemende SAP klanten. Centraal staat een productieproces, dat overeenkomsten heeft met de werkzaamheden in een sociale werkplaats. Zo stemde Gazelle in om het productieproces van een fiets te bekijken en staat een bezoek aan een bakkerij en tuincentrum op de wensenlijst. Op deze manier bezorgt SAP zowel de cliënten van Cello, SAP klanten als SAP medewerkers een bredere kijk op onze samenleving en een onvergetelijke dag.

Voor het tweede initiatief zamelden de SAP medewerkers nog bruikbare kleding, schoenen en huishoudtextiel in. De opbrengst – die door SAM’s Kledingactie wordt verkocht aan kledingsorteerders in binnen- en buitenland – gaat naar Kenia, waar Mensen in Nood met structurele projecten de mensen een beter bestaan biedt.
Guido Koelemij, Relatie Manager van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zegt: “Wij zijn zeer verheugd dat SAP het target van 1.000 kilo voor Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood met 1.416 kilo ruim heeft gehaald. De actie was zeer succesvol dankzij een goede communicatie en planning, en omdat SAP als organisatie 100% achter de actie stond. SAP en SAM zijn voornemens deze actie ieder jaar onderdeel te laten zijn van de Month of Service.”

Het derde initiatief vormde de deelname aan het Wheel of Energy365. Dit is een levensgroot loopwiel op Schiphol Plaza dat 365 dagen per jaar draaiende wordt gehouden voor de strijd tegen kanker. SAP Nederland bemande de drie loopbanen en spinning fietsen gedurende drie uur en haalde dankzij de bijdrage van vele collega’s, familie en vrienden 2.913,20 Euro op.
Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan de inloophuizen voor mensen met kanker in Nederland. Daarnaast heeft de Wheel of Energy als doelstelling om te zorgen voor meer internationale, politieke aandacht voor deze ziekte. Dat kan eenvoudig door de ‘World Cancer Declaration’ te ondertekenen. “Het gaf ons allemaal een ontzettend goed gevoel om op deze manier onze energie om te zetten in de strijd tegen kanker”, aldus Pedro van der Werf, COO bij SAP Nederland.