>

HERNIEUWDE CAMPUSLICENTIE VOOR SAP BUSINESSOBJECTS

SURFdiensten en SLBdiensten sluiten hernieuwd contract voor Business Intelligence en Information Management software van SAP

’s-HertogenboschSURFdiensten en SLBdiensten, leveranciers van ICT-diensten voor hoger en middelbaar onderwijs, hebben een hernieuwde campuslicentie afgesloten met SAP Nederland voor SAP BusinessObjects software. Deze campuslicentie bevat een breed pakket software voor Business Intelligence (BI) en Information Management (IM). Onderwijsinstellingen kunnen hiermee de kwaliteit van het geleverde onderwijs en de financiële prestaties blijven optimaliseren in een sterk veranderende omgeving. Voor de onderwijsinstellingen gelden sterk gereduceerde tarieven. De instellingen krijgen voor een jaarlijkse licentievergoeding het gebruiksrecht op de programmatuur voor studenten en personeelsleden. SAP partner VCD BI levert additionele diensten zoals trainingen, onderhoud en implementatie.

Met SAP BusinessObjects BI en IM kunnen onderwijsinstellingen op eenvoudige wijze complexe data uit al hun systemen analyseren, structureren, combineren en toegankelijk te maken. Met de oplossingen zijn medewerkers onder meer in staat complexe gegevens duidelijk te presenteren, interactieve rapporten te maken en te delen, snel en effectief query’s en koppelingen met andere bedrijfssoftware maken en informatie van verschillende informatiebronnen via een dashboard te ontsluiten. Ook is de informatie gemakkelijk te delen met studenten. Uiteindelijk resulteert dit in een optimale afstemming tussen strategie en uitvoering waardoor de werkbelasting sterk wordt gereduceerd en er flink wordt bespaard op kosten.

In de nieuwe licentie zijn onder meer de volgende onderdelen opgenomen: SAP Crystal Dashboard Design, SAP Crystal Reports, SAP BusinessObjects Web Intelligence, SAP BusinessObjects Desktop Intelligence, SAP BusinessObjects Voyager, SAP BusinessObjects Enterprise Premium, SAP BusinessObjects Explorer, SAP BusinessObjects Data Federator, SAP BusinessObjects Metadata Management en SAP BusinessObjects Data Integrator Professional.

Over SURFdiensten
SURFdiensten is sinds 1991 dé licentieorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. SURFdiensten sluit namens hen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ICT-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert SURFdiensten beheer en verzorgt het de verkoop & distributie aan de instellingen. Door haar unieke werkwijze wordt het hoger onderwijs en onderzoek snel, eenvoudig en voordelig bediend. Voor meer informatie: www.surfdiensten.nl.

Over SLBdiensten
SLBdiensten, opgericht door de MBO Raad, is al sinds 1993 de intermediair tussen onderwijsinstellingen in het VO en (V)MBO/ROC en leveranciers van software en hardware. Iedere onderwijsinstelling die bij SLBdiensten een licentieovereenkomst heeft afgesloten kan de daarbij behorende software bestellen via de webwinkel Slim.nl. Daarnaast kunnen medewerkers, docenten en studenten van deze instellingen bij Slim.nl software aanschaffen ten behoeve van thuisgebruik. Voor meer informatie: www.slbdiensten.nl.

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 55 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards et cetera). Oplossingen worden gerealiseerd met SAP BusinessObjects. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep. Meer informatie is beschikbaar op www.vcdbi.nl.