INNOVATIES IN SAP STREAMWORK: DE CLOUDAPPLICATIE VOOR ONLINE SAMENWERKINGSPLATFORM

SAP StreamWork nu verkrijgbaar via Google Apps Marketplace

’s-HertogenboschSAP StreamWork, de cloudapplicatie voor een online samenwerkingsplatform, kent een aantal nieuwe ontwikkelingen. De Enterprise Editie van SAP StreamWork is voorzien van een nieuwe, bewezen Novell technologie voor optimale beveiliging. Ook is de oplossing nu verkrijgbaar via Google Apps Marketplace. Gebruikers kunnen zo direct vanuit hun Google Apps account inloggen op het platform. Daarnaast komt er binnenkort een mobiele applicatie voor BlackBerry smartphones beschikbaar via SAP Service Marketplace.

SAP StreamWork is een Collaborative Decision Making (CDM) applicatie. Deze stelt medewerkers van bedrijven in staat om samen problemen te definiëren, de juiste informatie en expertise te vinden, over een onderwerp te discussiëren, te brainstormen, opties te evalueren, richtingen te bepalen of acties uit te voeren.

Rita Sallam, onderzoeksdirecteur van Gartner: “CDM platformen omvatten zowel het beslissingsproces als de input en aannames die daaraan ten grondslag liggen. Verantwoordelijken worden door CDM in staat gesteld om bijvoorbeeld achteraf te analyseren of en waarom een beslissing de juiste was, en best practices te identificeren. CDM oplossingen, waaronder SAP StreamWork, omvatten doorgaans een aantal kenmerken en mogelijkheden van social software, maar zijn vooral complementair daaraan.”

SAP StreamWork brengt bedrijfsinformatie via ‘feeds’ naar gebruikers. Dit vindt bijvoorbeeld plaats door SAP StreamWork direct te integreren met andere applicaties. Belangrijke bedrijfsinformatie kan op deze manier eenvoudig worden gemonitord. Medewerkers kunnen eventuele veranderingen direct met elkaar delen, zodat andere medewerkers daar snel op kunnen reageren. SAP StreamWork stelt medewerkers niet alleen in staat om op een manier te werken die ze zélf graag willen, het biedt IT-afdelingen ook tools en controlemechanismen om integratie-, veiligheids, auditing en rollback issues te beheren.

Klanten kunnen vanaf nu ook profiteren van voordelen van de integratie met SAP Product Lifecycle Management; de integraties van SAP StreamWork met SAP Customer Relationship Management en SAP BusinessObjects Strategy Management staan gepland. Verder heeft SAP een sociaal intelligente component in ontwikkeling waarmee medewerkers de voordelen van sociale netwerken in een bedrijfsmatige context kunnen benutten. Zo kunnen zij eenvoudig experts op het gebied van bepaalde onderwerpen vinden en relevante informatie met hen uitwisselen.

““Met SAP StreamWork geven we concreet invulling aan onze productstrategie die erop gericht is om organisatie en individuen zowel ‘on premise’, ‘on demand’ als on device te ondersteunen ” aldus Mark Raben, CTO van SAP Nederland. “Met onze technologie ontstaat de mogelijkheid om informatie en ervaringen uit de SAP Business Suite te ontsleutelen en die kennis te integreren in een omgeving waarin gezamenlijk beslissingen worden gemaakt.”

SAP StreamWork is nu ook verkrijgbaar via Google Apps Marketplace en binnenkort ook als mobiele applicatie voor BlackBerry smartphones. De applicatie is downloadbaar via SAP Service Marketplace.