>

ANOVA SEAFOOD BV KIEST VOOR SAP OPLOSSING VAN DELAWARE

Duurzame seafood specialist zet FAST-Food template in voor optimalisatie bedrijfsprocessen

’s-HertogenboschAnova, duurzame leverancier van verse – en diepvries vis heeft voor de FAST-Food template van Delaware Consulting gekozen om haar bedrijfsprocessen te centraliseren en te standaardiseren. Het bedrijf selecteerde FAST-Food – een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One – omdat daarin alle bedrijfsprocessen zoals inkoop, distributie en logistiek, financiële administratie, verkoop en facturatie met elkaar zijn geïntegreerd. De oplossing geeft Anova onder meer een beter, sneller en eenduidiger inzicht in producten en marges en genereert belangrijke stuurinformatie waarmee het bedrijf gemakkelijk op de snel veranderende eisen en wensen van de markt kan reageren. Delaware Consulting verzorgt de implementatie van de end-to-end oplossing en kan ook de bijbehorende infrastructuur verzorgen.

FAST-Food gaat onder meer het huidige ERP-systeem vervangen dat niet meer aan de vragen van de markt en het management van Anova voldoet. FAST-Food biedt wél de functionaliteit die Anova nodig heeft voor een toekomst waarin duurzaamheid, groei en uitbreiding van de activiteiten centraal staan. Naast de 50 medewerkers in Den Bosch gaan ook het inkoopkantoor in Vietnam en de productie en distributieafdelingen in Veghel en Praag gebruik maken van FAST-Food. Door alle informatie geïntegreerd aan te bieden, krijgen de verkopers realtime een perfect zicht op de laatste kostprijzen, kunnen zij snel de laatste orderstatussen uitwisselen en de kostentoewijzingen gedetailleerd in het systeem opnemen. Bovendien faciliteert de FAST-Food oplossing meer gedetailleerde factuurinformatie en kostenoverzichten, zorgt het voor een betere planning van de goederenstroom en het transport en genereert het snel beschikbare en verrijkte managementinformatie.

Ralph Spelthan, ICT manager van Anova: “Na het opstellen van ons besturingsconcept en het bedrijfsfunctiemodel hebben we een overzicht gemaakt van de benodigde functionaliteiten. De combinatie Delaware Consulting en SAP bleek daarvoor de juiste antwoorden te bieden. De verkoop van verse vis is erg kortcyclisch. Juist dan is het belangrijk om realtime over eenduidige in- en verkoopinformatie te beschikken. Daarnaast verandert de markt snel en worden de eisen in de retailbranche steeds hoger. Omdat we in verschillende landen produceren en onze producten in verschillende (lucht)havens binnenkomen hebben we bijvoorbeeld met verschillende BTW-vraagstukken te maken. Daarnaast willen we ook snel kunnen reageren op vragen uit de eigen organisatie en de markt en informatie direct beschikbaar hebben. Met FAST-Food oplossing kiezen we heel bewust voor een toekomstgerichte oplossing.

Wim Jansen, senior manager bij Delaware Consulting: “We zijn uiteraard erg blij dat Anova voor onze oplossing heeft gekozen. De kennis en ervaring die we hebben opgedaan bij meer dan 60 klanten in de foodbranche heeft ons absoluut geholpen de procesgedreven optiek van Anova juist te kunnen interpreteren en daar een antwoord op te bieden. Bovendien waren zij uitermate goed voorbereid en hebben ze alles erg professioneel voorbereid. Dat maakt het gemakkelijker om de slag te maken en innovatief met de klant te kunnen meedenken.

Over Anova Seafood
Anova Seafood is leverancier van verse- en diepvries vis. Anova betrekt producten uit Nederland, Afrika en Azië en is betrokken bij diverse duurzaamheidprojecten. Zo wordt Pangasius in Vietnam en Tilapia in China op eigen initiatief gecontroleerd op traceerbaarheid, duurzaamheid en voedselveiligheid. In Indonesië is een partnerschap met het Wereld Natuur Fonds waarbij lokale vissers worden gestimuleerd op tonijn te vissen met kleinschalige handlijnvisserij. Van eigen bodem is de gekweekte vis Claresse. Deze volledig duurzame vis wordt bij voormalige veehouders in de Peel gekweekt. Uniek bij de kweek is het minimale energie- en waterverbruik en de optimale groei, waarbij het voer grotendeels plantaardig is. Het hoofdkantoor van Anova Seafood staat in Den Bosch. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Vietnam, Bali, Praag en Veghel. Bij Anova Seafood werken ruim 60 medewerkers.

Over Delaware Consulting
Delaware Consulting is een toonaangevende IT-dienstverlener die geavanceerde IT-oplossingen en diensten aanbiedt, gebaseerd op SAP en Microsoft technologie. De onderneming draagt de titels SAP Gold Partner, SAP NetWeaver Partner, SAP BusinessObjects Partner en Gold Certified Microsoft partner, en werkt permanent aan het uitbreiden en versterken van zijn organisatie. Het Delaware Consulting team telt momenteel circa 550 professionals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, China en de Verenigde Staten www.delawareconsulting.com