>

EDICTIS LIVE BIJ ROC DE LEIJGRAAF

Eerste deelimplementatie van op SAP gebaseerde onderwijsoplossing afgerond

’s-HertogenboschSAP partner itelligence heeft deel één van de implementatie van Edictis bij ROC de Leijgraaf succesvol afgerond. Het eerste onderdeel van de op SAP gebaseerde onderwijsoplossing – het digitale aanmeldformulier – is sinds begin januari operationeel. Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich met het digitale aanmeldformulier van Edictis eenvoudig via internet inschrijven voor een van de opleidingen van ROC de Leijgraaf. Na de digitale aanmelding worden alle relevante gegevens van de leerling gecontroleerd, verwerkt en worden de leerlingen automatisch uitgenodigd voor een intakegesprek.

Met Edictis wil ROC de Leijgraaf een meer flexibele, beter toegankelijke en meer efficiënte deelnemerregistratie realiseren. Hiermee legt De Leijgraaf een basis om in de toekomst meer vraaggericht onderwijs te kunnen aanbieden. Door de levenscyclus van (toekomstige) studenten in één kernregistratiesysteem onder te brengen, relevante gegevens van de studenten eenduidig vast te leggen en medewerkers en studenten realtime inzicht in die gegevens te geven, kan de onderwijsorganisatie veel beter en sneller de juiste stuurinformatie genereren en deze strategisch, tactisch en operationeel inzetten. De totale oplossing moet in augustus 2011 live zijn.

Eustaach van Lent, manager Bedrijfsinformatie en Cursusadministratie bij ROC de Leijgraaf: “Ruim 50% van de leerlingen meldt zich tegenwoordig via internet aan. Dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door alle gegevens en de historie van leerlingen digitaal vast te leggen in één kernregistratiesysteem en koppelingen met externe partijen te realiseren, creëren we een belangrijke basis voor een toekomstgerichte en efficiënte bedrijfsvoering.”

Peter van den Berg, Project Manager bij itelligence B.V.: “In een zeer kort tijdbestek hebben we de eerste deelimplementatie bij De Leijgraaf kunnen realiseren. Dat was ook nodig, want begin februari zijn de Open Dagen en de verwachting is dat de digitale aanmeldingen dan massaal zullen binnenstromen. We hebben niet alleen een optimalisatie doorgevoerd van de gegevens uit het oude systeem, maar ook nieuwe opleidingen beschikbaar gesteld en de masterdata op orde gebracht. De volgende fase in het project is het plannen en organiseren van intakegesprekken en het koppelen van opleidingen aan de studenten. Voordat het nieuwe schooljaar begint, moet het totale pakket zijn geïmplementeerd.”

“Edictis is dé oplossing voor het onderwijs; een onderwijsinformatiesysteem waarbij de student centraal staat. Met Edictis kunnen scholen op flexibele, efficiënte en effectieve wijze de student administreren, volgen en begeleiden. Bij De Leijgraaf is Edictis ingezet voor de ondersteuning van de kernregistratie conform de Triple A procesbeschrijvingen en verder wordt onder andere de koppeling met het Elektronisch Leerling Dossier (ELD) gerealiseerd. De Leijgraaf was positief verrast om te zien dat Edictis ook kan worden ingezet voor het vervolgdeel, de onderwijslogistiek.”, aldus Peter Slaats, CEO itelligence Benelux Holding B.V.

Over de Leijgraaf
ROC de Leijgraaf is een moderne kennisonderneming voor Noordoost Brabant. Hier kunnen jongeren en volwassenen op ieder moment in hun leven terecht voor een praktijkgerichte mbo-opleiding, deeltijd havo en vmbo-t. Het ‘Loopbaancentrum’ helpt bij (re)integratie en inburgering. Voor bedrijven en instellingen verzorgt ROC de Leijgraaf trainingen plus trajecten voor innovatie en strategievorming. Met vestigingen in Oss, Veghel, Uden, Cuijk, Boxmeer en Mill is De Leijgraaf voor iedereen in de regio dichtbij. Bij ROC de Leijgraaf studeren nu ongeveer 9.000 deelnemers. Zo’n 750 personeelsleden doen al het mogelijke om de ambities van het ROC waar te maken. Voor meer informatie zie: www.leijgraaf.nl.

Over itelligence
itelligence is één van de leidende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel meer dan 1.850 hooggekwalificeerde medewerkers in 19 landen en 5 regio’s (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting, Global Services Partner en Global Value-Added Reseller, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. In 2006, behaalde itelligence de status van Gold Partner. De service van itelligence loopt uiteen van SAP-consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP-oplossingen. In 2010 genereerde itelligence een totale omzet van € 272,2 miljoen (itelligence Benelux: € 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.