>

HEIPLOEG KIEST VOOR SAP

Grootste garnalenleverancier van Europa gaat bedrijfsprocessen optimaliseren met FAST-food template van Delaware

’s-HertogenboschDe Heiploeg Group, Europa’s grootste leverancier van garnalen, gaat zijn bedrijfsprocessen integreren en stroomlijnen met de FAST-food template van Delaware Consulting. FAST-food is een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One. De oplossing gaat bij Heiploeg een heel divers landschap aan losse applicaties vervangen op het gebied van inkoop, verkoop, planning, productie, warehouse management, voorraadbeheer en quality management. Met FAST-food gaat Heiploeg de verschillende processen op verschillende locaties naadloos op elkaar afstemmen. Daarnaast krijgen medewerkers beter, sneller en eenduidiger inzicht in productstromen, volumes, omzetten en marges. Met real-time betrouwbare stuurinformatie kunnen bovendien betere en meer gefundeerde strategische beslissingen worden genomen. Delaware Consulting levert de circa 150 licenties en gaat de implementatie verzorgen.

De Heiploeg Group heeft onder meer vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Daar worden zowel Noordzee-garnalen als geïmporteerde tropische garnalen verwerkt en verpakt voor de West-Europese markt. Verder heeft het bedrijf een garnalenpelstation in Marokko en vestigingen in Suriname en Guyana. Door kwalitatieve verbeteringen aan te brengen, het werkkapitaal beter te beheersen, een efficiëntere administratie en orderverwerking te realiseren en de gegevensuitwisseling tussen verschillende bedrijfsonderdelen te uniformeren, verwacht Heiploeg veel winst te behalen en beter voorbereid te zijn op eventuele toekomstige overnames en uitbreidingen.

Han Cornelissen, CIO bij Heiploeg “Met FAST-food willen we onze volledige geld- en goederenstroom optimaliseren en beter inzichtelijk maken. Dat betekent efficiencyslagen maken in de productie, betere forecasts opstellen, voorraden nauwkeuriger beheren, benefits op inkoopgebied waarmaken en meer betrouwbare en snellere financiële rapportages kunnen opleveren. Op verschillende locaties en op de verschillende afdelingen draaien nu allemaal losse systemen die onderling niet of nauwelijks communiceren. Eén geïntegreerd systeem met betrouwbare, uniforme gegevens die we direct tot onze beschikking hebben, gaat ons veel toegevoegde waarde en inzichten opleveren waarmee we goed voorbereid de toekomst kunnen aanvliegen.”

Andreas Markerink, Consultant bij Delaware Consulting: “De best practices van meer dan 60 klanten in de voedingsmiddelenbranche hebben geresulteerd in een oplossing die naadloos aansluit bij de processen van een bedrijf als Heiploeg. Met één uniforme werkwijze is Heiploeg in staat enorme verbeterslagen aan te brengen in haar bedrijfsprocessen en de organisatorische inrichting. We zijn erg blij dat ze voor onze FAST-food template hebben gekozen om hun processen te integreren en zichzelf voor te bereiden op de toekomst.”

Over Heiploeg
Heiploeg is een onderdeel van de Heiploeg Group, Europa’s grootste leverancier van garnalen. Heiploeg in Zoutkamp vormt het hart van de groep, waartoe verder ook Heitrans,Buesemer Feinkost, Morubel, Heiploeg Fischerei, Dansk Heiploeg en TK Fish behoren. Bij Heiploeg, dat in 2010 een omzet genereerde van ongeveer € 300 miljoen werken in totaal circa. 2500 mensen.

Over Delaware Consulting
Delaware Consulting is een toonaangevende IT-dienstverlener die geavanceerde IT-oplossingen en diensten aanbiedt, gebaseerd op SAP en Microsoft technologie. De onderneming draagt de titels SAP Gold Partner, SAP NetWeaver Partner, SAP BusinessObjects Partner en Gold Certified Microsoft partner, en werkt permanent aan het uitbreiden en versterken van zijn organisatie. Het Delaware Consulting team telt momenteel circa 550 professionals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, China en de Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie op www.delawareconsulting.com.