>

SAP onthult de toekomst van Analytics: real-time, mobile, social

Nieuwe 4.0 releases van de Unified Business Intelligence en Enterprise Information Management oplossingen uit de SAP BusinessObjects Portfolio maken de ‘real-time enterprise’ tot werkelijkheid

’s-HertogenboschSnel groeiend aantal klanten haalt al aanzienlijke Business Value uit deze nieuwe klasse Analytics

De zakenwereld globaliseert in toenemende mate en wordt gemarkeerd door virtuele organisaties die veelvuldig gebruik maken van mobiele technologie en sociale netwerken. Organisaties moeten in staat zijn om enorme datavolumes, zowel binnen als buiten de eigen onderneming, te analyseren en op basis hiervoor snel tot beslissen te komen. Als antwoord op deze veranderingen lanceert SAP de 4.0 releases van oplossingen voor Business Intelligence (BI) en Enterprise Information Management (EIM) uit de SAP BusinessObjects Portfolio.

De nieuwe versies van de BI- en EIM-oplossingen maken gebruik van één infrastructuur en kennen een user experience die zelfs social networking tools omvat. De nieuwe releases bieden een breed scala aan technologische innovaties die de toekomst van Analytics vormgeven. De gebruiker krijgt de beschikking over real time hulpmiddelen, kunnen werken op basis van in-memory computing. Hiermee heeft de gebruiker krachtige BI-tools in handen, waarbij tevens gezorgd is voor ondersteuning van meer mobiele devices dan ooit tevoren. De nieuwe BI- en EIM-oplossingen kunnen door het hele bedrijf heen gebruikt worden en kunnen uit te voeten met alle sociale media. Ook is het mogelijk te werken met combinaties van gestructureerde en ongestructureerde data en kunnen tools worden gebruikt om alle informatie te beheren. SAP stelt organisaties in staat zelf te kiezen voor het beste model van werken: on-premise in het eigen datacenter, on-demand, ingebed in business operations of op een ‘hybride’ manier.

“In het verleden gingen ondernemingen van het ene BI-project naar het andere, waarbij niet alleen de BI-projecten van elkaar waren gescheiden, maar waarbij tevens geen sprake was van enige samenhang met de EIM-projecten. Het gevolg hiervan was dat gebruikers niet in staat waren alle data samen te brengen,” zei Carl W. Olofson, research vice president, Application Development and Deployment, IDC. “De nieuwste BI- en EIM-oplossingen van SAP zijn ontworpen om grote hoeveelheden data te kunnen hanteren, om gestructureerde en ongestructureerde data en zelfs data uit sociale netwerken te integreren. Nieuwe mogelijkheden voor event insight en information stewardship brengen de voordelen van databetrouwbaarheid en procestijdlijnen naar de klanten. Al deze componenten moeten zorgen voor de basis van een informatie-omgeving die wendbaar is en die snel kan reageren. SAP maakt het nu bovendien mogelijk dat een informatie-omgeving ontstaat die zorgt voor een kenniscultuur, die elke medewerker helpt om context en betekenis te verkrijgen en die het mogelijk maakt slagvaardig te beslissen en te handelen, en zo bijdraagt aan grotere efficiency en winstgevendheid.”

De 4.0 releases helpen de complexiteit van het IT-landschap verder te reduceren en zorgen voor een snellere ingebruikname door verdere integratie van BI- en EIM-omgevingen in één infrastructuur. Bovendien ondersteunen de consistente user experience en uitgebreide visualisatie de eisen en wensen van de eindgebruikers op een gebruiksvriendelijke self-service manier. Dit is mogelijk gemaakt door nieuwe versies van SAP Crystal solutions zoals SAP Crystal Reports software, en andere BI-software zoals SAP BusinessObjects Explorer, SAP BusinessObjects Dashboards en SAP BusinessObjects Web Intelligence, in aanvulling op de SAPStreamWork applicatie. De 4.0 releases bieden ook een eenvoudige integratie met SAP-oplossingen voor enterprise performance management (EPM) en governance, risk, and compliance (GRC) waardoor in analytische business scenario’s volledig inzicht wordt verkregen in prestaties en risico’s.

Nieuwe features van de 4.0 releases van de BI- en EIM-oplossingen zijn onder andere:
Real-time in-memory computing – Optimalisatie voor gebruik met SAP High-Performance Analytic Appliance (SAP HANA) software maakt ‘business in the moment’ mogelijk, doordat klanten grote hoeveelheden data kunnen hanteren met de kracht van in-memory computing. Doordat zeer grote datavolumes met in-memory appliance razendsnel kunnen worden verwerkt, ontstaat een nieuwe klasse Analytics die direct omvangrijke en complexe datavolumes transformeert naar ‘easy-to-act-on’ inzichten.

Gemakkelijke, mobiele BI op elk mobiel apparaat – Ongeacht het mobiele platform of device dat zij toepassen, kunnen medewerkers toegang krijgen tot intuïtieve, real time BI. Zij kunnen direct reageren op events op het moment dat deze zich voordoen. Gebruiken kunnen werken met nieuwe interactieve visualisatiemogelijkheden en een uitgebreide user experience, waar of wanneer ze ook werken. De 4.0 releases kapitaliseren tevens de overname door SAP van Sybase. De nieuwe oplossingen gaan gebruik maken van het Sybase Unwired Platform voor een uitgebreide mobiele BI-oplossing die rijke content onttrekt aan SAP en andere business-applicaties.

Betrouwbare business- en sociale data – Integratie van diepgaande tekstanalyse complementeert de traditionele business-inzichten met de gedachten en sentimenten die mensen uitdragen in sociale media, blogs en e-mail. Mensen kunnen nu monitoren, analyseren, onderzoeken, rapporteren en handelen met vertrouwen in de accuratesse van niet alleen hun eigen transactiedata, maar ook met volledig inzicht in de trends en sentimenten uitgedragen in de ongestructureerde content van blogs, e-mail en sociale media. Een nieuwe multi-source, multi-dimensionele semantische laag en een nieuwe autorisatie-experience maken ad-hoc analyses en de creatie van content eenvoudiger, en geven gebruikers sneller een meer holistisch inzicht. De 4.0 releases omvatten onder andere de volgende software:

  • SAP BusinessObjects Data Services software, die helpt bij het consolideren van elke databron, het beoordelen van de kwaliteit, de profiling en verbetering ervan, en de integratie van de verbeterde data in elke BI- of applicatieomgeving. Het is ook geoptimaliseerd voor integratie van operationele data bij data-migratie, data-synchronisatie en data-hubs.
  • SAP BusinessObjects Information Steward, nieuwe software die eindgebruikers het vermogen geeft om hun databronnen te analyseren, te monitoren en te waarderen op het gebied van compleetheid, accuratesse en consistentie, en om KPI-scorecards te delen.
  • SAP BusinessObjects Event Insight, nieuwe software die mensen helpt bij het begrijpen van de impact van business events — bijvoorbeeld fluctuaties op de financiële markten en traffic-patronen op het netwerk — terwijl ze plaatsvinden in het hele business netwerk, en daarbij complexe scenario’s en grote datavolumes plaatst in een hanteerbare context met historische trends om zo toekomstige resultaten te kunnen voorspellen.
  • SAP BusinessObjects Business Intelligence, een platform dat mensen gemakkelijk, met self-service op een flexibele manier toegang geeft tot betrouwbare informatie.

Flexibele opties voor ingebruikname van de nieuwe oplossingen die optimaal gebruik maken van de nieuwste 64-bit technologie, virtualisatie- en cloudmethodes, die intuïtieve systeemmonitoring, alerting en auditing mogelijk maakt, helpen de 4.0 releases eenvoudig te schalen naar alle afdelingen. Ook wordt hiermee de total cost of ownership (TCO) verder omlaag gebracht. Medewerkers kunnen binnen hun business operations inzicht krijgen door BI die is ingebed in SAP Business Suite software en beschikbaar is via 26 industry- en line-of-business- specifieke SAP BusinessObjects analytic applications.

De nieuwe releases illustreren de visie van SAP om klanten elegante, snelle en easy-to-consume business software te leveren die het voor SAP mogelijk maakt recht op het doel af te gaan: het bereiken van 1 miljard mensen. With these releases combineert SAP best-in-class analytics voor alle bronsystemen met de best-in-class SAP business applicaties.

“Sinds BusinessObjects deel uitmaakt van de SAP-familie hebben we samen gewerkt aan de 4.0 releases van SAP’s BI- en EIM-oplossingen,” zei Vishal Sikka, executive board member, Technology and Innovation, SAP. “Dit product is een perfect voorbeeld van wat deze twee bedrijven samen kunnen bereiken. Door het combineren van schoonheid en consistentie — de prachtige user experience waar BusinessObjects altijd beroemd om is geweest, de elegante eenvoud en de kracht van SAP-software, geïntegreerd Identity Management, SAP NetWeaver Application Server en geïntegreerd lifecycle management — hebben we fantastische producten te bieden aan onze klanten. En nu met SAP HANA leveren we ook de mogelijkheid om enorm grote hoeveelheden data real time te analyseren. De feedback van de eerste klanten daarop is geweldig.”

SAP werkt nauw samen met partners, waaronder Accenture, Atos Origin, Capgemini, cundus AG, Deloitte, HP, Logica, Siemens IT Solutions and Services en Teradata om de kracht van business analytics uit te breiden naar meer organisaties in verschillende bedrijfstakken. Met de toegang tot speciale training- en kennispools kunnen de deelnemende partners aan het SAP Ramp-Up program voor de 4.0 releases hun klanten geöliede implementaties en upgrades leveren. Voor meer informatie over het uitgebreide aanbod van business analytics solutions ontwikkeld door SAP en partners, kunt u terecht op Business Analytics at SAP EcoHub. Lees meer over wat partners, klanten en analisten zeggen in de volgende blog post van Steve Lucas, general manager of Business Analytics for SAP: “4.0 Releases of BI and EIM Solutions Feature Greater Integration.

Ga voor meer informatie over de 4.0 releases van BI en EIM solutions naar de Business Analytics Newsroom. Neem deel aan de discussie op Twitter met de hashtags #BI4 en , en volg SAP BusinessObjects op @businessobjects.