>

DOCKWISE LIVE MET SAP GRC ACCESS CONTROL

Olie- en gasdienstverlener vergroot transparantie op gebied van Governance, Risk en Compliance met SAP

’s-HertogenboschOffshore transport- en installatiebedrijf Dockwise heeft SAP GRC Access Control ingezet om het autorisatieproces in haar organisatie inzichtelijk te maken en opnieuw in te richten. Met behulp van SAP GRC Access Control zijn nieuwe autorisatieprofielen met bijbehorende beslissingsbevoegdheden opgesteld en geïntegreerd in het automatiseringssysteem van het bedrijf. Dit heeft ervoor gezorgd dat auditors en accountants meer en betere controle hebben op transacties en dat de autorisatierisico’s en functiescheidingsconflicten bij Dockwise sterk zijn verminderd.

Dockwise koos om verschillende redenen voor SAP GRC Access Control. Op de eerste plaats waren vanwege de explosieve groei beslissingsbevoegdheden en autorisatieprofielen onvoldoende geformaliseerd. Bovendien wilde het bedrijf – dat in december 2009 een notering aan de Amsterdamse beurs kreeg – tegemoet komen aan de strengere eisen op het gebied van Goverance, Risk en Compliance, wilden ze de transparantie binnen de organisatie vergroten, de controlemechanismen op het inkoopproces vereenvoudigen en meer grip krijgen op het betalingsverkeer.

IT Manager Karel Parre van Dockwise: “SAP GRC Access Control zorgt ervoor dat onze interne auditors procesmatige in plaats van datagerichte controles kunnen uitvoeren. Dat levert enorm veel tijdwinst op. Daarnaast kunnen we betere en gerichte rapportages verzorgen voor onze externe accountants, hebben we meer inzicht in de risico’s en hebben we alle transactieprocessen in onze organisatie scherp gekregen. Doordat de oplossing is geïntegreerd in ons automatiseringssysteem kunnen we nu preventief werken in plaats van alles achteraf te detecteren. Er is volledige transparantie over wie wat mag doen binnen het systeem.”

Ronald Hoenink, Account Manager bij SAP: “SAP GRC Access Control monitort over het hele SAP landschap heen. Het sterke van onze oplossing is dat er op IT-niveau vooraf wordt gescreend en gesignaleerd in plaats van achteraf. Behalve het verminderen van autorisatierisico’s levert de oplossing ook efficiencyvoordelen op. Zowel de interne als de externe accountants hebben minder werk waardoor de auditkosten omlaag kunnen. Met SAP GRC Access Control leggen bedrijven een goede vertrouwensbasis voor de relatie met hun accountant.”

Over Dockwise
Dockwise Ltd is een toonaangevend zeetransportbedrijf dat complete transportdiensten biedt voor offshore, onshore en de megajachtindustrie. Daarnaast levert het bedrijf installatiediensten voor extreem zware offshore platformen. De Dockwise Group heeft zijn hoofdkantoor in Breda. De belangrijkste commerciële kantoren zijn gevestigd in Nederland, de Verenigde Staten en China met verkoopkantoren in Korea, Australië, Brazilië, Rusland, Singapore, Maleisië, Mexico en Nigeria. Het bedrijfsonderdeel Dockwise Yacht Transport heeft zijn hoofdkantoor in Fort Lauderdale en heeft een kantoor in Italië. Dockwise Shipping wordt ondersteund door agenten in Noorwegen, Argentinië en Italië. Verder heeft de Dockwise Group drie engineering centra in Houston, Breda en Shanghai, fabriceert zij specifieke wendbaarheidstools zoals LMU (Leg Mating Units) en DMU (Deck Mating Units) en heeft ze een vloot van 19 half-afzinkbare transportschepen. Dockwise heeft noteringen aan de beurs van Oslo (DOCK) en de beurs van Amsterdam (DOCKW). Wereldwijd werken er ruim 1200 mensen bij Dockwise waarvan 900 op de schepen Kijk voor meer informatie op www.dockwise.com.