>

SAP KONDIGT NIEUWE GENERATIE IN-MEMORY APPLICATIES AAN

SAP in-memory technologie vormt basis voor nieuwe real-time organisatie en verandert manier waarop mensen werken en denken

‘s-HertogenboschSAP heeft zijn nieuwe roadmap voor in-memory applicaties aangekondigd. Organisaties zijn hiermee in staat real-time te werken en hun manier van denken, plannen en uitvoeren te wijzigen. Met de in-memory technologie biedt SAP de mogelijkheid om real-time enorme hoeveelheden data te analyseren. Daarnaast vereenvoudigt SAP het IT-landschap van ondernemingen, door overtollige lagen te verminderen. Ook kunnen organisaties applicaties bouwen die uitvoering, planning en analyse tegelijkertijd mogelijk maken.

Roadmap voor nieuwe applicaties
Met de nieuwe generatie in-memory applicaties van SAP, kunnen organisaties simulaties uitvoeren, sneller plannen en bedrijfsproblemen holistisch aanpakken. Voor het opstellen van planningen is het nu bijvoorbeeld noodzakelijk om data te verzamelen uit meerdere transactionele systemen, of spreadsheets te gebruiken die statische data bevatten. In de toekomst zijn mensen echter in staat hun bedrijfsplannen real-time op te stellen en uit te voeren, doordat dynamische transactionele data continu worden geactualiseerd.

Het komend jaar is SAP van plan de volgende nieuwe applicaties uit te brengen:

  • Sales and Operations Planning: een applicatie die een nauwe samenwerking tot stand brengt tussen de afdelingen Verkoop en Marketing en Productie en Financiën. Hierdoor kunnen zij betere strategische beslissingen maken. Medewerkers kunnen gezamenlijk de financiële gevolgen evalueren van hun strategieën voor vraag- en aanbodscenario’s. Daarnaast kan men simulaties opzetten en ‘wat-als’-scenario’s ontwikkelen op basis van gedetailleerde, transactionele data.
  • Intelligent Payment Broker: deze financiële applicatie berekent de financiële opties voor openstaande facturen. Door het analyseren van actuele en historische data is de toepassing in staat intelligente voorstellen te doen voor mogelijke kortingen bij bepaalde facturen. Dit vermindert het giswerk achter kortingsacties. Bovendien helpt de applicatie medewerkers bij het voorspellen van de gevolgen van de financiële voorstellen op de liquiditeit van klanten.
  • Smart Meter Analytics: deze applicatie helpt nutsbedrijven bij het analyseren van de gegevens die afkomstig zijn van slimme meters. Daardoor kunnen zij beter inspelen op de vraag, de winstgevendheid van klantgroepen beter beoordelen en makkelijk nieuwe producten ontwikkelen. De SAP in-memory technologie maakt het mogelijk om enorm grote hoeveelheden data van deze meters real-time te verwerken. Een bedrijf kan hierdoor sneller reageren op wijzigingen in de energieproductie en/of –consumptie.

SAP gaat tevens de volgende bestaande applicaties opwaarderen met de in-memory technologie:

  • SAP Trade Promotion Management: deze software zorgt ervoor dat de processen voor en voorspellingen over promotionele acties zijn gebaseerd op degelijke, historische feiten. De in-memory technologie verbetert het planningsproces. Bedrijven die consumentenproducten verkopen, kunnen tot wel twintig procent van de jaaromzet besteden aan promoties. Daarom helpt de nieuwe oplossing om nauwkeurig strategieën te ontwikkelen voor specifieke klanten met tal van producten en op bepaalde tijdstippen.
  • SAP Cash and Liquidity Management: dit kernproces binnen de SAP Business Suite software voorspelt binnenkomende en uitgaande geldstromen van organisaties. De applicatie biedt inzicht in het debiteurenbeheer, risicobeheer en lenen op de korte termijn. Medewerkers kunnen deze data onderzoeken op verschillende detailniveaus en hiërarchieën, zoals regionaal, landelijk of wereldwijd. Mocht het nodig zijn, kunnen zij ook meteen actie ondernemen.

Analysemogelijkheden en vereenvoudiging IT-landschap
Bedrijven en instellingen die de SAP in-memory technologie gebruiken als basis voor de enterprise softwarearchitectuur, profiteren van innovatieve analysemogelijkheden en een vereenvoudigd IT-landschap. Zo zijn de laatste oplossingen voor business intelligence en enterprise information management van de SAP BusinessObjects portfolio gebaseerd op de SAP In-Memory Appliance software (SAP HANA). Zij combineren het gebruiksgemak van de SAP BusinessObjects oplossingen met de snelheid en prestaties van SAP in-memory technologie. Vorig jaar is SAP HANA op de markt gebracht. Gebruikers van SAP Business Suite kregen hiermee meteen inzicht in enorme hoeveelheden transactionele informatie, waardoor zij betere besluiten kunnen nemen.

De SAP in-memory technologie vereenvoudigt ook het IT-landschap. Deze technologie maakt bijvoorbeeld het in cache houden van data overbodig, evenals het samenvoegen van data en batch-verwerking. Uiteindelijk helpt de nieuwe technologie het gebruik van databases en de afhankelijkheid van harde schijven te verminderen. Dit leidt tot minder lagen en een eenvoudiger architectuur. Daarnaast zal de in-memory technologie SAP ondersteunen bij het uitbreiden van het bereik van zijn applicaties via de cloud en de interactie van eindgebruikers met deze applicaties op mobiele apparaten. Zo heeft een arts voor het bepalen van het behandelplan van een patiënt real-time informatie nodig over zijn laatste medische testen. Deze informatie kan direct worden geleverd op zijn mobiele apparaat.

“SAP biedt nieuwe manieren aan voor het ontwikkelen van software, die sterk is gericht op eindgebruikers. Deze software is gebaseerd op een geïntegreerde aanpak die de scheidslijn tussen transactionele en analytische applicaties vervaagt ”, zegt Mark Raben, CTO van SAP in Nederland. “Dankzij de nieuwe applicaties die via alle mobiele apparaten beschikbaar zijn, voorzien wij een toekomst waarin mensen anders denken en werken. Zij zijn in staat om deel te nemen in opkomende en op cloud gebaseerde economieën. Met de in-memory technologie creëert SAP een nieuwe basis die innovatie samenbrengt in virtualisatie en cloudbeheer, open integratie, en on-demand en mobiele platformtechnologieën.”

Aanvullend materiaal
SAP en IBM hebben de resultaten bekend gemaakt van de eerste officiële meting van SAP HANA. De software blijkt zeer snelle prestaties te leveren.