>

VOORTMAN LIVE MET SAP

Producent van machines voor de staalverwerkende industrie uniformeert en integreert bedrijfsprocessen met it.manufacturing

’s-HertogenboschVoortman, producent van machines voor de staalverwerkende industrie, is begin dit jaar volledig live gegaan met it.manufacturing, een vooringerichte template van itelligence op basis van SAP Business All-in-One. De oplossing vervangt bij Voortman een aantal losse applicaties en systemen op het gebied van inkoop, verkoop en distributie, engineering, productie, planning, FI/CO en documentmanagement. it.manufacturing, dat in januari 2010 op het verkoopkantoor in Amerika werd geïmplementeerd, is nu ook operationeel op het hoofdkantoor in Rijssen en op de verkoop- en servicevestiging in Rusland.

Binnen een aantal maanden moet it.manufacturing ook volledig geïntegreerd toegankelijk zijn op de laptops van de servicemonteurs middels Mobile Asset Management van SAP. De integratie met Solid Edge, het tekenprogramma waarmee de machines worden ontworpen, wordt momenteel uitgevoerd. SAP partner itelligence heeft de implementatie bij Voortman verzorgd. Het totale traject heeft ongeveer vijftien maanden geduurd. Voortman verwacht met it.manufacturing een snellere doorlooptijd en standaardisering van de productie te kunnen realiseren, een doelgerichtere mondiale service te kunnen bieden aan haar klanten en verbeterslagen aan te kunnen brengen in het voorraadbeheer. Daarnaast moet de financiële integratie meer grip en sturing geven op calculaties en resultaten.

Frank Scherphof, Controller bij Voortman: “SAP is natuurlijk redelijk complex, maar heeft veruit de meeste mogelijkheden op de drie voor ons cruciale onderdelen productie, handel en service. In de eerste maanden na de livegang moesten we de processen stabiliseren en de puntjes op de i zetten. Maar als het eenmaal staat, werkt het ontzettend goed en heb je er veel baat bij. SAP dwingt ons er toe om ook de interne processen verder te structureren. Door alle informatie van onze machines – van tekening tot stuklijst en van ontwikkeling tot en met service – te integreren in één systeem, hebben we bedrijfsbreed altijd direct beschikking over de juiste informatie en gegevens. Daarmee faciliteren we niet alleen een verdere groei, maar het biedt ook mogelijkheden om onze processen op alle vlakken beter beheersbaar te houden.

Remco Dik, Consultant bij itelligence: “De vorige pakketten bij Voortman konden de groeiambities van het bedrijf niet aan. Met onze oplossing heeft het bedrijf nu zowel de volledige ontwikkeling, productie, verkoop als service in beeld. De wisselwerking met het bedrijf was ongekend. Door de korte lijnen en de snelle beslissingen bij Voortman hebben we veel tijdwinst kunnen boeken en de implementatie in relatief korte tijd succesvol kunnen afronden.”

“Met onze branchespecifieke oplossing it.manufacturing heeft Voortman een oplossing die met het bedrijf kan meegroeien. De op SAP gebaseerde oplossing is immers klaar voor de toekomst. En met itelligence als partner, verliep de implementatie vlekkeloos, mede dankzij het feit dat we zowel in de US als in Rusland onze eigen vestigingen hebben”, aldus Peter Slaats, CEO itelligence Benelux Holding BV.

Over itelligence
itelligence is één van de leidende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel meer dan 1.850 hooggekwalificeerde medewerkers in 19 landen en 5 regio‟s (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting, Global Services Partner en Global Value-Added Reseller, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. De service van itelligence loopt uiteen van SAP consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP-oplossingen. In 2010 genereerde itelligence een totale omzet van € 272,2 miljoen (itelligence Benelux: € 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.

Over Voortman
Voortman Automatisering is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot één van de grotere fabrikanten van bewerkingsmachines voor de staalverwerkende industrie. Dankzij de hoge betrouwbaarheid van de machines, de uitstekende prijs / kwaliteitverhouding en de vele innovaties op het gebied van productieautomatisering die Voortman regelmatig introduceert, is het bedrijf de laatste jaren sterk gegroeid. Inmiddels geniet Voortman internationale bekendheid op het gebied van machines voor de staalbouw. Het hoofdkantoor staat in Rijssen. Daarnaast heeft Voortman vestigingen in Rusland en Amerika. Bij het bedrijf werken ongeveer 130 mensen.