>

CAMPUSLICENTIE VOOR SAP BUSINESSOBJECTS UITGEBREID MET SAP CARBON IMPACT EN SAP STREAMWORK

SURFdiensten en SLBdiensten gaan nieuw contract sluiten voor Business Intelligence en Enterprise Information Management software van SAP

’s-HertogenboschSURFdiensten en SLBdiensten, leveranciers van ICT-diensten voor hoger en middelbaar onderwijs, hebben de intentie uitgesproken om een hernieuwde campuslicentie af te sluiten met SAP Nederland voor SAP BusinessObjects software. De nieuwe campuslicentie gaat een breed pakket software voor Business Intelligence (BI) en Enterprise Information Management (EIM) bevatten en wordt uitgebreid met SAP Carbon Impact en SAP StreamWork. Onderwijsinstellingen krijgen daarmee voor een sterk gereduceerde, jaarlijkse licentievergoeding het gebruiksrecht op de programmatuur voor studenten en personeelsleden. SAP partner VCD BI levert additionele diensten zoals trainingen, onderhoud en implementatie.

Onderwijsinstellingen kunnen met de vernieuwde campuslicentie de kwaliteit van het geleverde onderwijs, hun financiële prestaties, een milieuverantwoorde bedrijfsvoering en virtuele samenwerkingsmogelijkheden blijven optimaliseren in een sterk veranderende omgeving. Met de oplossingen zijn personeelsleden onder meer in staat complexe gegevens duidelijk te presenteren, interactieve rapporten te maken en te delen, snel en effectief query’s en koppelingen met andere bedrijfssoftware te maken, informatie van verschillende informatiebronnen via een dashboard te ontsluiten. Het resultaat is een sterk gereduceerde werkbelasting en een forse kostenbesparing.

In de campuslicentie worden twee uitbreidingen opgenomen. SAP Carbon Impact is on-demand software waarmee de onderwijsinstellingen direct de impact van de hele organisatie (inclusief toeleveranciers) op het milieu kunnen bepalen en kunnen verlagen. SAP StreamWork is een Collaborative Decision Making (CDM) applicatie die de virtuele samenwerkingen tussen bijvoorbeeld medewerkers en studenten bevordert.

Over SURFdiensten
SURFdiensten is sinds 1991 dé licentieorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. SURFdiensten sluit namens hen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ICT-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert SURFdiensten beheer en verzorgt het de verkoop & distributie aan de instellingen. Door haar unieke werkwijze wordt het hoger onderwijs en onderzoek snel, eenvoudig en voordelig bediend. Voor meer informatie: www.surfdiensten.nl.

Over SLBdiensten
SLBdiensten, opgericht door de MBO Raad, is al sinds 1993 de intermediair tussen onderwijsinstellingen in het VO en (V)MBO/ROC en leveranciers van software en hardware. Iedere onderwijsinstelling die bij SLBdiensten een licentieovereenkomst heeft afgesloten kan de daarbij behorende software bestellen via de webwinkel Slim.nl. Daarnaast kunnen medewerkers, docenten en studenten van deze instellingen bij Slim.nl software aanschaffen ten behoeve van thuisgebruik. Voor meer informatie: www.slbdiensten.nl.

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 55 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards et cetera). Oplossingen worden gerealiseerd met SAP BusinessObjects. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep. Meer informatie is beschikbaar op www.vcd.nl.