>

SAP RAPID DEPLOYMENT EN SAP BUSINESSOBJECTS ON-DEMAND BESCHIKBAAR VIA AMAZON WEB SERVICES

Amazon Web Services gecertificeerd voor SAP cloud-computing oplossingen

’s-HertogenboschDe oplossingen van SAP Rapid Deployment en SAP BusinessObjects zijn sinds kort on-demand verkrijgbaar via Amazon Web Services (AWS). SAP heeft de performance op AWS volledig getest, geverifieerd en gecertificeerd. Voor AWS gelden dezelfde standaarden als voor servers en virtuele platformen. AWS is hiermee wereldwijd gecertificeerd SAP technologiepartner geworden.

Pay per use-model
Zowel nieuwe als bestaande klanten van SAP kunnen nu profiteren van het AWS “pay per use”-model en op die manier de kosten voor infrastructuur en TCO verlagen. Klanten betalen alleen voor de gebruikte resources die, afhankelijk van de capaciteit die ze nodig hebben, direct schaalbaar zijn. De volledige suite van SAP BusinessObjects oplossingen en SAP Rapid Deployment oplossingen zijn op Linux-platforms beschikbaar. In de komende maanden gaan SAP en AWS verder samenwerken om andere SAP oplossingen beschikbaar te maken.

Innovaties in de cloud
“SAP en Amazon Web Services zijn bedrijven met oog voor innovatie”, aldus Mark Raben, CTO bij SAP Nederland. “Deze aankondiging benadrukt het commitment van SAP waar het gaat om innovaties in cloud computing en het aanbieden van flexibele, modellen waarmee de klant zelf kan kiezen welke bedrijfsoplossingen het beste bij zijn eigen situatie passen. Als pionier in cloud-computing heeft Amazon Web Services een bewezen model dat stabiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid biedt, en dat tegen lage kosten. Dat model is nu gecertificeerd en beschikbaar voor onze klanten.”

Snelle implementatie
“We zijn erg blij om de voordelen van AWS nu te kunnen aanbieden aan de grootste en meest geavanceerde bedrijven in de wereld,” zei Andy Jassy, senior vice president, Amazon Web Services. “Met AWS kunnen klanten van SAP profiteren van een snelle implementatie, betrouwbare klantenservicemodellen, lage kosten en een flexibele prijsstelling. Daarmee zijn bedrijven in staat zich te concentreren op hun écht onderscheidende factoren in plaats van op de technologie-infrastructuur.”

Over Amazon.com
Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) is een in de Amerikaanse stad Seattle gevestigde onderneming die op de Fortune 500-lijst staat. Het bedrijf betrad het World Wide Web in juli 1995 en biedt vandaag de dag de grootste selectie producten ter wereld. Amazon.com, Inc. streeft ernaar om wereldwijd de meest klantgerichte onderneming te zijn, waar klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online zouden willen kopen en tracht hierbij de laagst mogelijke prijzen te hanteren. Amazon.com en andere aanbieders bieden miljoenen unieke nieuwe, opgeknapte en tweedehands objecten aan in categorieën als boeken, films, muziek & games, digitale downloads, elektronica & computers, huis & tuin, speelgoed, kind & baby, levensmiddelen, kleding, schoenen, sieraden, gezondheid & schoonheid, sport & buitenleven, gereedschap, auto’s en industriële producten.

Amazon Web Services biedt ontwikkelaars toegang tot internetdiensten op basis van Amazons eigen back-end technologieplatform, die ontwikkelaars kunnen inzetten voor nagenoeg alle soorten bedrijfsactiviteiten. Voorbeelden van de diensten die door Amazon Web Services worden aangeboden zijn: Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon SimpleDB, Amazon Simple Queue Service (Amazon SQS) en Amazon Flexible Payments Service (Amazon FPS).