>

NIEUWE VERSIE SAP TRANSPORTATION MANAGEMENT WERELDWIJD BESCHIKBAAR

Nieuwe oplossing vereenvoudigt logistieke processen en realiseert kostenbesparingen

’s-HertogenboschSAP heeft een nieuwe release van SAP Transportation Management (SAP TM) aangekondigd. Release 8.0 is aanzienlijk uitgebreid met meerdere functionaliteiten en mogelijkheden voor het managen van logistieke processen. De eerste klanten, zoals Abudawood, Artoni, Cargill, C.H.Guenther en Owens Corning, zetten het vernieuwde SAP TM nu al in om de service aan hun klanten te verbeteren. Daarnaast zijn zij in staat om de logistieke kosten te reduceren en om de complexiteit en het toezicht op het wereldwijde vervoer van goederen in hele supply chain beter te kunnen beheren.

Verbeteringen in supply chain
Commercieel transport wordt steeds complexer voor de wereldwijde netwerken van expediteurs en logistieke dienstverleners die grondstoffen, onderdelen en eindproducten verplaatsen via de supply chain. SAP TM helpt deze organisaties om het verkeer van goederen efficiënt, snel en nauwkeurig op te zetten. De nieuwe oplossing creëert een omgeving waarin transportprocessen worden vereenvoudigd, worden geautomatiseerd en met elkaar in verbinding worden gebracht. SAP TM verbetert de planning en optimalisatie, het beheer, en de consolidatie van zendingen, rekening houdend met werkelijke beperkingen, kosten en randvoorwaarden.

Verlaging CO2-uitstoot
Andere voordelen van SAP TM zijn onder meer het geautomatiseerd aanbesteden van transport en de nieuwe mogelijkheden voor het uitvoeren, monitoren en afwikkelen van transportprocessen. De nieuwe versie ondersteunt eveneens het toezicht op de internationale regelgeving en het behandelen van vrachten met gevaarlijke stoffen. Naast economische voordelen, zorgt deze SAP oplossing voor een slimmer en bewuster beheer van de transportactiviteiten die verantwoordelijk zijn voor 15 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Quote gebruiker
‘Met SAP Transportation Management zijn we in staat om onze vloot van honderd vrachtwagens beter in te zetten, een grote groep transporteurs te managen, order- en voorraadkosten te reduceren en de zichtbaarheid en levering van al onze orders te optimaliseren’, aldus Hazem Mohammed El Banna, CIO at Abudawood, een snel groeiende provider van verkoop- en distributiediensten. ‘De inzet van release 8.0 is vorige week live gegaan na een vlekkeloze implementatie van minder dan vier maanden. Omdat we actief zijn in opkomende markten, hebben we een oplossing nodig die ons snel en wendbaar maakt in onze leveringen naar klanten en die tegelijkertijd simpel en flexibel is in het beheer van de complexiteiten van lokale markten.’