SAP OPNIEUW MARKTLEIDER IN BUSINESS INTELLIGENCE-OPLOSSINGEN VOLGENS IDC

SAP groeit al vijf jaar harder dan markt voor Financial Performance en Strategy Management

’s-HertogenboschIDC heeft SAP opnieuw tot wereldwijd marktleider van Business Intelligence (BI)-oplossingen benoemd. Uit het rapport “Worldwide Business Intelligence Tools 2010 Vendor Shares”1 blijkt dat SAP de hoogste omzet haalde uit softwarelicenties en onderhoudscontracten. Een ander rapport van IDC – “Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2010 Vendor Shares”2 – toont aan dat SAP voor het vijfde achtereenvolgende jaar sneller is gegroeid dan de markt voor Financial Performance en Strategy Management (FPSM)-oplossingen.

SAP is met een omzet van $1.866,4 miljoen en een marktaandeel van 21 procent wereldwijd marktleider in BI-oplossingen. De omzet in het segment FPSM was $ 629 miljoen, goed voor een marktaandeel van 24,9 procent. In de periode 2009 – 2010 groeide SAP in beide sectoren sneller dan de markt. Op het gebied van BI-oplossingen groeide SAP met 19,9 procent: de totale marktgroei was 11,4 procent. Bij FPSM-oplossingen liet SAP een groei van 17,5 procent zien waar de totale markt met 9,2 procent groeide.

“We continueren onze groei doordat we de focus leggen op het leveren van succesvolle oplossingen voor onze klanten. Dat doen we door scherp in te steken op onze roadmap voor business analytics-oplossingen en steeds nieuwe, innovatieve releases van onze BI-, EIM-, EPM- en GRC-oplossingen uit te brengen,” aldus Mark Raben, CTO, SAP Nederland.

1: IDC, Worldwide Business Intelligence Tools 2010 Vendor Shares, Doc #228442, June 2010

2: IDC, Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2010 Vendor Shares, Doc #228462, June 2010