>

CENTRALE HUISARSTEN POSTEN RIJNMOND KIEST VOOR SAP BUSINESSOBJECTS EDGE BI

Business Intelligence oplossing van SAP geeft HAP Rijnmond meer inzicht en betere stuurinformatie

’s-HertogenboschDe HAP Rijnmond (CHPR) heeft gekozen voor SAP BusinessObjects Edge BI. De grootste organisatie van huisartsenposten in Nederland gaat de business intelligence oplossing van SAP gebruiken om het inzicht in haar bedrijfsvoering te optimaliseren, betere stuurinformatie voor haar (medisch) managers te genereren en optimaal te kunnen voldoen aan de informatie- en kwaliteitseisen van de inspectie, het ministerie en de zorgverzekeraars. HAP Rijnmond heeft 5 locaties in Rotterdam, Spijkenisse, Hellevoetsluis en Capelle a/d IJssel; in totaal meer dan 1000 medewerkers (huisartsen, medisch managers en assistenten) zijn werkzaam binnen HAP Rijnmond. SAP BusinessObjects specialist Ensior verzorgt de implementatie bij HAP Rijnmond.

SAP BusinessObjects Edge BI ontsluit bij HAP Rijnmond informatie uit verschillende onderliggende systemen, zoals oplossingen voor kwaliteitsmanagement, rooster- en planningssoftware Intershift, de speciaal voor huisartsenposten ontwikkelde software Call Manager van Labelsoft. De informatie wordt in een datawarehouse gekoppeld en via SAP BusinessObjects Web Intelligence aan de voorkant gepresenteerd. De verantwoordelijke managers krijgen hiermee direct en eenduidig inzicht in gewenste, relevante bedrijfsinformatie, zoals het volume van de productie per huisartsenpost, de kosten per huisartsenpost, efficiëntie van de assistenten. Bovendien is HAP Rijnmond met de nieuwe oplossing veel beter in staat om de vereiste informatie voor zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg te genereren, zoals kosten per behandeling, beantwoording van de spoedlijn en gemiddelde telefonische wachttijd.

Wimmo van Geldrop, ICT coördinator bij HAP Rijnmond: ‘Doordat gegevens uit verschillende bronnen binnen één oplossing aan elkaar worden gekoppeld, beschikken we veel sneller over informatie die ons management, zorgverzekeraars en de inspectie van ons vragen. Vroeger fungeerden alle onderliggende systemen als losse eindjes waardoor het vaak erg lang duurde voordat we de gevraagde gegevens konden rapporteren.’

Edward Ammerlaan, Financial Manager bij Ensior: “HAP Rijnmond is de eerste organisatie van huisartsenposten in Nederland die voor deze oplossing heeft gekozen. De gegevensstroom bij huisartsenposten is zeer complex: naast een vaste pool van assistenten, draaien de huisartsen slechts één of twee keer per maand een dienst, je hebt te maken met privacygevoelige informatie, de medisch administratieve handelingen zijn gecompliceerd. Dan is het belangrijk dat je over een oplossing beschikt die verschillende informatieonderdelen op een optimale wijze weet te koppelen en te ontsluiten. HAP Rijnmond heeft met SAP BusinessObjects Edge BI absoluut de beste keuze gemaakt.”

Over HAP Rijnmond (Centrale Huisartsen Posten Rijnmond)

De organisatie CHPR is in 1999 opgericht om acute, eerstelijns huisartsenzorg buiten kantoortijd te leveren. Dit betreft voornamelijk niet-planbare zorg. Je weet van te voren niet hoeveel mensen zullen gaan bellen en met wat voor problemen ze zullen aankomen. Hoge kwaliteit en kundigheid wordt van onze medewerkers gevraagd: van de assistentes aan de telefoon dat zij snel een juiste inschatting (triage) kunnen maken en van de artsen dat zij soms op hoog tempo een grote hoeveelheid patiënten kunnen helpen. Aan de (assistent) locatiemanagers de taak om dit in juiste banen te begeleiden, waarbij de emotie op werkvloer soms hoog op kan lopen. Door deze continue stroom van potentieel levensbedreigende situaties is het soms moeilijk om de rode draad te zien en op heldere feiten te kunnen sturen. Een business intelligence oplossing als BusinessObjects helpt ons om inzicht te krijgen in de workload, de productiecijfers en de efficiëntie van onze processen.

Over Ensior
Ensior is de specialist in Business Intelligence (BI) met al tien jaar een zeer indrukwekkende staat van dienst. Ensior geeft organisaties grip op processen en laat hen tijdig over de juiste informatie beschikken. Door de inzet van bewezen BI-technologie en onze kennis van bedrijfsprocessen zetten wij onze klanten op voorsprong. Ensiors commitment aan kwaliteit en onze pragmatische aanpak hebben geleid tot onze succesvolle reputatie in de verschillende marktsectoren waarin we werkzaam zijn. Onze hooggekwalificeerde professionals zorgen voor een efficiënte en betrouwbare dienstverlening. www.ensior.com