>

SAP EN GOOGLE ZETTEN ‘BIG DATA’ OP DE KAART

Intuïtieve layers met bedrijfsgegevens via Google Maps beschikbaar

’s-HertogenboschSAP en Google gaan nauw samenwerken om grote hoeveelheden data intuïtief en visueel beschikbaar te maken voor klanten via Google Maps en Google Earth. Klanten kunnen daardoor sneller en beter gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. SAP gaat daarvoor haar business analytics oplossingen uitbreiden met mogelijkheden voor locatiegebaseerde data; gebruikers kunnen daardoor real-time informatie uitwisselen met Google Maps. De plannen zijn een uitbreiding op de langdurige samenwerking tussen SAP en Google. Onlangs nog werd SAP StreamWork in de Google Apps Marketplace opgenomen en werd Google Docs in SAP StreamWork geïntegreerd. De aankondiging werd gedaan op AlwaysOn Silicon Valley Innovation Summit, dat op 27 en 28 juli plaatsvindt in Santa Clara, Californië. Het nieuwe aanbod komt in de aankomende releases van verschillende bedrijfsoplossingen van SAP beschikbaar, inclusief het SAP BusinessObjects portfolio en mobiele apps.

Met de nieuwe mogelijkheden voor locatiegebaseerde intelligentie brengt SAP corporate bedrijfsinformatie via Google’s dynamische, interactieve kaarten en satellieten zelfs tot op straatniveau tot leven. Bedrijven kunnen daardoor hun business in een geografisch ruimtelijke context analyseren. Het resultaat daarvan is dat ze inzicht krijgen in het ‘waar’ van de informatie, wereldwijde, regionale en lokale trends kunnen analyseren en daar verschillende scenario’s op los kunnen laten. Op die manier vergroten ze hun efficiency en winstkansen. Bekijk de video om de locatiegebaseerde intelligentie in actie te zien.

Door bedrijfssoftware en consumentsoftware naar elkaar toe te laten groeien, zorgt SAP ervoor dat een toenemend aantal gebruikers belangrijke beslissingen kan nemen vanuit het perspectief van mobiele en sociale technologieën, terwijl ze supersnel kunnen navigeren door ‘big data’. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen Google’s infrastructuur gebruiken om grote hoeveelheden geografische data in te zien en te gebruiken en meer en beter inzicht te krijgen in hun business.

Voorbeelden

  • Een telecomoperator kan een combinatie van Google Earth en SAP BusinessObjects Explorer inzetten om een analyse te maken van de uitval van telefoongesprekken en zeer nauwkeurig de plaats bepalen van de uitgevallen zendmasten.
  • De fiscus kan belastinginformatie van huishoudens over een (regio)kaart heen leggen en de hoogste en laagste heffingsgrondslagen in de regio bekijken.
  • Een hypotheekverstrekker kan risico-evaluaties uitvoeren op haar hypotheekportfolio door uitsluiting- en verzuimdata te koppelen aan de locatie van leningen op Google Maps.
  • Met SAP StreamWork kunnen medewerkers van de klantenservice bij bedrijven beter samenwerken en consumenten met klachten in specifieke regio’s lokaliseren en op basis daarvan oplossingen aandragen en prioriteiten stellen.
  • Een medewerker van een pretpark kan Google Maps API Premier en SAP BusinessObjects oplossingen gebruiken om real-time de wachtrij bij bepaalde attracties te zien en eventueel berichten met alternatieven naar klanten sturen.
  • Gebruikers kunnen demografische data, zoals bevolkingsaantallen op een land projecteren en verder verfijnen naar provincie, gemeente of plaats.

“Tegenwoordig wordt steeds meer aan informatie geografische kenmerken gegeven waardoor een compleet nieuwe dimensie voor bedrijfsdata ontstaat”, aldus Sanjay Poonen, president Global Solutions bij SAP. “De combinatie van de krachtige bedrijfssoftware van SAP en de populaire platformen van Google, creëert nieuwe mogelijkheden voor de analyse en uitwisseling van bedrijfsinformatie. Ons doel is om klanten de kans te geven de kracht van business analytics te combineren met locatie-intelligentie vanuit een geografisch perspectief en op die manier rijke, interactieve analyses te maken waarmee ze snel, direct en adequaat kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt.”

“We zijn erg blij om samen te werken met SAP en bedrijfsmatige klanten te helpen om onze oplossingen te gebruiken in combinatie met de software van SAP”, aldus Dave Girouard, president, Google Enterprise. “Deze integratie stelt gebruikers in staat om geografische data gemakkelijker te visualiseren en betere bedrijfsbeslissingen te maken.”

Bekijk voor meer informatie deze screenshots, de demo video of ga naar de Business Analytics newsroom.