>

SAP neemt integratiespecialist Crossgate over

SAP klanten en hun zakelijke partners krijgen door de overname een directe netwerkverbinding op bedrijfsniveau

‘s-HertogenboschSAP neemt business-to-business (B2B) integratiespecialist Crossgate over. Met de oplossingen van Crossgate kunnen bedrijven volledig geïntegreerd in één netwerk data uitwisselen met partners, klanten & leveranciers, ongeacht de technische capaciteit van hun IT-systemen. Als gevolg van de overname kunnen organisaties en hun zakelijke partners op bedrijfsniveau netwerken. Ze kunnen niet alleen veel beter en nauwer samenwerken, ook de uitwisseling van data wordt vereenvoudigd. Daarnaast kunnen B2B e-commerce processen tussen klanten en leveranciers gemakkelijker worden gestroomlijnd en geautomatiseerd.

De overname van Crossgate is geheel in lijn met de strategie van SAP om bestaande applicaties en oplossingen uit te breiden met innovatieve technologieën en functionaliteiten. De definitieve overname vindt naar verwachting op 1 november 2011 plaats.

Ruim 40.000 zakelijke partners in verschillende branches wisselen met behulp van Crossgate op een veilige manier belangrijke documenten en data uit, doordat ze via één netwerk met elkaar zijn verbonden. Door klanten eenmalig toegang te geven tot het netwerk, en te linken aan vooraf gedefinieerde profielen van partners, brengt Crossgate organisaties en hun zakelijke partners op een unieke manier met elkaar in contact. Hierdoor zijn dure point-to-point oplossingen overbodig waardoor de kosten omlaag gaan en nieuwe partnerparticipaties in B2B initiatieven mogelijk worden. De E-invoicing diensten van Crossgate dekken het gehele digitale proces van ontvangst en verzending van facturen af, inclusief handtekeningen en toezicht op naleving van internationale wetten en regels. De oplossing is geïntegreerd met de backend-systemen en financiële processen bij de klant.

Crossgate maakt al langer deel uit van het SAP ecosysteem. In oktober 2008 ontving Crossgate een investering van SAP. Snel daarna werd het partnership uitgebreid en kwam er een reseller-overeenkomst; SAP biedt sindsdien wereldwijd haar klanten Crossgate’s B2B Content Engine aan onder de productnaam SAP Information Interchange application by Crossgate. Recent werd deze overeenkomst uitgebreid met SAP E-Invoicing for Compliance application by Crossgate.

“Organisaties bevinden zich in een wereldwijd netwerk van klanten en partners dat zich almaar blijft ontwikkelen. De technologie van Crossgate stelt ze in staat op nieuwe manieren met elkaar te communiceren op bedrijfsniveau. Het is vergelijkbaar met de manier waarop social networking de communicatie tussen personen heeft veranderd,” aldus Peter Maier, general manager, Head of Line of Business Solutions bij SAP. “Door Crossgate en haar zeer onderscheidende product over te nemen, helpen we onze klanten hun end-to-end bedrijfsprocessen beschikbaar te maken voor klanten en partners. Het gevolg is dat duizenden SAP klanten toegang krijgen tot het netwerk om sneller informatie uit te wisselen, sneller transacties uit te voeren en beter te kunnen samenwerken.”

“Crossgate is ontzettend blij dat SAP ons bedrijf en oplossingen gaat overnemen,” aldus Stefan Tittel, CEO en oprichter van Crossgate. “Met gecombineerde social network paradigma’s en service-uitbreidingen van bedrijfsoplossingen, krijgen SAP en Crossgate de kans om veranderingen teweeg te brengen in bedrijfsnetwerken en een nieuw niveau van samenwerking te realiseren voor SAP klanten en hun partners. De missie van Crossgate gaat na de overname naar een nieuw niveau. Onze klanten zullen dit nieuwe bedrijfsnetwerken als simpel, urgent en efficiënt ervaren.”

Voor deze overname is goedkeuring van relevante antitrust autorisaties nodig. SAP zal verdere details over de overname bekendmaken na de definitieve overname die waarschijnlijk op 1 november 2011 wordt afgerond. Voorwaarden van de overname en het bedrag van de overname worden niet openbaar gemaakt.