>

SAP behoort tot meest duurzame bedrijven ter wereld

SAP in top 20 van Newsweek 2011 Green Rankings

’s-HertogenboschNewsweek heeft ook voor 2011 weer Green Rankings opgesteld, een lijst met de meest duurzame prestaties van de 500 grootste bedrijven ter wereld. Het concern eindigde in de Global Green Rankings op de twintigste plaats met een overall score van 75,2 procent. In de categorie “Information Technology & Services” eindigde SAP op de vierde plaats.

Newsweek onderzocht in samenwerking met milieuonderzoeksbureaus Trucost and Sustainalytics de ecologische voetafdruk van ieder bedrijf, het management daarvan en de transparantie. Het onderzoek omvatte een assessment van de huidige ecologische voetafdruk, managementprocedures zoals beleid, programma’s, initiatieven en controverses, en rapportageprocedures.

“SAP neemt duurzaamheid erg serieus”, zegt Angélique de Vries, Managing Director bij SAP Nederland. “Wereldwijd maken we ons hier sterk voor. Ook hebben we een Chief Sustainability Officer aangesteld die het groene karakter van onze organisatie op wereldwijd niveau blijft verbeteren. We zijn dan ook blij dat onze inspanningen zijn beloond. Het bevestigt ons voortdurende commitment aan duurzame principes: met onze oplossingen helpen wij op onze beurt klanten om duurzame bedrijfsvoeringen te realiseren.”

Kijk voor de volledige lijst van de duurzame prestaties van SAP op www.sapsustainabilityreport.com/recognition.