>

SAP grootste europese softwareleverancier

Truffle maakt ranglijst van honderd grootste Europese softwarebedrijven bekend

’s-HertogenboschDe Europese privévermogensfirma Truffle Capital brengt ieder jaar de Truffle 100 uit: een lijst van de grootste Europese softwarebedrijven. SAP neemt net als voorgaande jaren de koppositie op deze ranglijst in.

Ondanks de grote economische en monetaire problemen, zijn er ook lichtpuntjes waarneembaar. De Europese softwareproducten hebben een uitstekend jaar achter de rug. Zij groeiden gemiddeld met 14% procent, realiseerden gezamenlijk een winst van 3,7 miljard euro en investeerden gezamenlijk 4,4 miljard euro. Niet minder belangrijk is het feit dat de EU-landen op het gebied van softwareontwikkeling werk bieden aan meer dan 55.000 hoog gekwalificeerde wetenschappers in de IT-sector.

IT belangrijk voor Europa
Uit de ranglijst blijkt dat de IT-markt een belangrijke pijler van de Europese groei is. In lijn daarmee lanceert de Europese commissie Horizon 2020: een programma gericht op onderzoek en innovatie voor de periode van 2014 tot 2020. Hierin is een bedrag van 9,2 miljard euro gereserveerd voor investeringen in het uitrollen van breedbandnetwerken en andere infrastructurele voorzieningen voor digitale dienstverlening.

Op de toonaangevende Europese ranglijst met 100 softwareproducenten komt SAP op de eerste plaats dankzij een totale omzet in 2010 van ruim 12 miljard euro. Het aantal SAP medewerkers dat is gericht op R&D is een kleine 15.000.

Groei voor SAP
In Het Nieuwe Werken gaat het zakelijke gebruik en privégebruik van IT-bronnen steeds vaker door elkaar lopen. SAP bleek in staat om de traditionele scheiding tussen professioneel en consumptief IT-gebruik te overbruggen met veilige mobiele toepassingen, die zich vanaf hetzelfde mobiele apparaat laten activeren. Daarnaast boekt SAP veel succes met hun in-memory technologie voor het realtime analyseren van grote hoeveelheden aan data, gegenereerd uit bijvoorbeeld de combinatie mobile en sociale media. Organisaties kunnen hiermee actuele situaties snel interpreteren en vertalen naar nieuwe initiatieven.

Quote SAP
”SAP loopt met de nieuwe software voorop in de IT-industrie. We zetten een koers uit die afwijkt van de gebaande paden en traditionele hardwaregebonden oplossingen”, aldus Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland. ”Onze softwareontwikkelingen staan in het teken van de voortdurend wijzigende verwachtingen van onze afnemers. De vraag naar nieuwe technologische oplossingen is groot omdat bedrijven behoefte hebben aan het wereldwijd delen van beschikbare informatie en ideeën.”

Kijk voor meer informatie over de Truffle 100 op www.truffle100.com/2011/ranking.php.