>

SAP op koers om duurzaamheidsdoelstellingen voor 2011 te halen

CO2-emissie per medewerker daalt met 2 procent in het derde kwartaal van 2011

’s-HertogenboschSAP heeft vandaag een duurzaamheidsupdate voor het derde kwartaal van 2011 gegeven. De totale CO2-uitstoot van SAP in het derde kwartaal van 2011 was 112 kiloton. Dit is een toename van 2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Het totaal aantal medewerkers van SAP steeg in diezelfde periode met 3 procent waardoor de emissie per individuele medewerker met 2 procent daalde. De reducties van uitstoot op individueel niveau waren het resultaat van doelbewuste energie-efficiency programma’s en een verminderd gebruik van vliegreizen voor zakelijke doelstellingen.

In het derde kwartaal van 2011 heeft SAP zich als een van de eerste bedrijven gecommitteerd aan de Corporate Value Chain (Scope 3) Standard. Hiermee brengt SAP de impact van de uitstoot van broeikasgassen in de hele waardeketen in kaart, en kan het concern die waarderen en beoordelen. De nieuwe standaard werd gelanceerd door het Greenhouse Gas Protocol in samenwerking met het World Resources Institute (WRI) en de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). SAP maakt de prestaties volgens deze nieuwe standaard openbaar in het “2011 SAP Sustainability Report” in 2012 uitkomt.

Percentage vrouwen op leidinggevende posities stijgt
SAP heeft de doelstelling om in 2017 25 procent van de leidinggevende posities door vrouwen in te vullen. In het derde kwartaal van 2011 werd 18,6 procent van de leidinggevende posities door vrouwen bezet. Op het einde van het derde kwartaal in 2010 was dat nog 17,8 procent. SAP vierde ook de vijfde verjaardag van de “Global Diversity Days,” waarin 8.000 medewerkers uit 30 verschillende kantoren samenkwamen om het thema diversiteit onder de aandacht te brengen.

De focus op het duurzaamheidsbeleid heeft ervoor gezorgd dat SAP sinds de start ervan in 2008 ongeveer 195 miljoen euro heeft bespaard. SAP blijft op koers om binnen de eindejaarsdoelstelling van 460 kiloton uitstoot te blijven. Dit is in lijn met zijn langetermijndoelstelling om de CO2-uitstoot in 2020 terug te brengen tot het niveau van 2000.

Ga voor de complete update van het derde kwartaal naar www.sapsustainabilityreport.com. Bezoek voor meer informatie de Sustainability newsroom.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Volg SAP ook op Twitter.

Copyright © 2011 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.