>

Voortman een van de eerste in Europa die kiest voor SAP EAM Work Order Mobile App

Onderhoud van SAP Business Suite 7 tot en met 2020 gegarandeerd

’s-HertogenboschVoortman, producent en leverancier van machines voor de staalverwerkende industrie, heeft als één van de eerste bedrijven in Europa gekozen voor SAP EAM Work Order Mobile App. SAP partner itelligence tekende voor de verkoop en gaat de implementatie bij Voortman verzorgen. SAP EAM Work Order Mobile App zorgt voor een integrale koppeling met het ERP-systeem van SAP, waardoor service engineers via hun mobiele devices onder meer realtime inzicht hebben in de historie en documentatie van machines. Ook komt er met de ingebruikname van de Work Order Mobile App één systeem voor planning beschikbaar. Doordat service engineers hun gemaakte uren en gebruikte materialen op hun mobile device kunnen registreren en dit automatisch in SAP wordt doorgevoerd, kan het facturatieproces veel sneller verlopen. Eerder dit jaar ging Voortman live met it.manufacturing, een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One.

Informatie up-to-date
SAP heeft de SAP EAM Work Order Mobile App kort geleden op de markt gebracht. Met de oplossing beschikken service medewerkers altijd en overal over de up-to-date bedrijfskritische informatie waardoor ze wereldwijd hun opdrachten kunnen uitvoeren en hun werkzaamheden, materiaal en uren direct kunnen terugmelden. SAP EAM Work Order Mobile App beschikt over zeer gebruiksvriendelijke, intuïtieve schermen. De onderliggende Sybase-technologie zorgt ervoor dat er altijd en op iedere locatie kan worden gewerkt.

Verhogen serviceniveau
Frank Scherphof, controller bij Voortman: “Nog voordat de release officieel is geïntroduceerd, hebben wij al voor SAP EAM Work Order Mobile App gekozen. De Mobile Asset Management-oplossing die wij in gebruik hadden, was niet gekoppeld aan ons SAP systeem en kende daardoor nogal wat beperkingen. SAP EAM Work Order Mobile App past perfect bij het doel om het serviceniveau door de organisatie weer een stap hoger te krijgen en biedt ons tal van voordelen: onze field engineers beschikken altijd over de juiste historie en up-to-date documentatie van machines. Daarnaast melden ze realtime hun verbruikte materialen en uren terug in het geïntegreerde systeem, waardoor het facturatieproces veel sneller wordt doorlopen. Dat vindt allemaal automatisch plaats. ‘Yesterday service, today invoicing.’ Bovendien worden onze monteurs niet meer belast met een grote hoeveelheid aan papieren administratie en handmatige invoer van gegevens. Een directe koppeling met ons planningsysteem zorgt er bovendien voor dat we onze mensen veel effectiever kunnen inzetten.”

Offline doorwerken
“We zijn er trots op dat we deze EAM Work Order Mobile in een zeer vroeg stadium hebben gepositioneerd en als één van de eerste partners in Europa gaan implementeren”, zegt Peter Slaats, CEO itelligence Benelux Holding B.V. “Voortman is een ambitieuze organisatie die graag met de nieuwste ontwikkelingen meegaat. De machines van Voortman staan over de hele wereld verspreid en hun field engineers zijn regelmatig meerdere dagen onderweg. Nu kunnen ze op hun laptop relevante data invoeren die direct wordt verwerkt in het systeem. Dat zorgt voor veel snellere en meer eenduidige processen. Eén van de grote voordelen van SAP EAM Work Order Mobile is dat er ook offline doorgewerkt kan worden. Zodra er weer verbinding is, worden de gegevens verstuurd.”

Over itelligence
itelligence is één van de toonaangevende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel ca. 1.900 hooggekwalificeerde medewerkers in 19 landen en 5 regio‟s (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting, Global Services Partner en Global Value-Added Reseller, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 4.000 klanten wereldwijd. De service van itelligence loopt uiteen van SAP consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP oplossingen. In 2010 genereerde itelligence een totale omzet van € 272,2 miljoen (itelligence Benelux: € 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.

Over Voortman
Voortman Automatisering is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot één van de grotere fabrikanten van bewerkingsmachines voor de staalverwerkende industrie. Dankzij de hoge betrouwbaarheid van de machines, de uitstekende prijs / kwaliteitverhouding en de vele innovaties op het gebied van productieautomatisering die Voortman regelmatig introduceert, is het bedrijf de laatste jaren sterk gegroeid. Inmiddels geniet Voortman internationale bekendheid op het gebied van machines voor de staalbouw. Het hoofdkantoor staat in Rijssen. Daarnaast heeft Voortman vestigingen in Rusland en Amerika. Bij het bedrijf werken ongeveer 130 mensen.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.