>

SAP continueert zoektocht naar nieuwe medewerkers

’s-HertogenboschOndanks de financiële crisis hebben tal van ICT-bedrijven grote behoefte aan een continue instroom van nieuwe collega’s. Zo blijft het aantal nieuwe medewerkers dat SAP Nederland zoekt onveranderd. Het bedrijf richt zich hierbij vooral op jongere medewerkers. Daarnaast wil SAP meer vrouwen carrièrekansen bieden.

SAP is momenteel vooral op zoek naar medewerkers voor functies in de sales en consulting. Het gaat hierbij om procesconsultants, project- of programmamanagers, en salesmedewerkers voor software en services. Angélique de Vries, managing director bij SAP Nederland, zegt: ‘Daar waar de markt vooral op zoek is naar ervaren personeel, trekken wij bewust de talenten van morgen aan. Het afgelopen jaar hebben we ook veel stageplekken gecreëerd. SAP leeft van kennis en jong talent kunnen we prima opleiden. Op het moment dat stagiairs en stagiaires hun kennis snel kunnen updaten en uitbreiden, willen we ze graag in dienst nemen.’

Zoektocht naar jong talent
Het jonge talent is belangrijk voor SAP, aangezien er veel doorstroom is binnen het bedrijf. Dankzij interne trainingen – zoals management development en successieplanning – zijn in 2010/2011 tal van medewerkers intern gepromoveerd, ook naar managementniveau. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe, jonge medewerkers.

Aantrekken vrouwelijke collega’s
Daarnaast heeft SAP het beleid om zoveel mogelijk vrouwelijk talent aan te trekken. Volgens Angélique de Vries is hier veel vraag naar. ‘We streven naar een evenwichtige personeelssamenstelling. SAP is geen exclusieve mannenwereld en we willen ook graag de vrouwelijke inbreng in ons bedrijf zo goed mogelijk benutten.’

SAP was in 2011 op zoek naar circa zestig nieuwe medewerkers.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.