>

SAP maakt real-time analytics beschikbaar voor MKB

Twee nieuwe versies van SAP HANA in-memory datamanagementsoftware geven middelgrote en kleinere bedrijven snel inzicht in zowel gestructureerde als ongestructureerde data

‘s-HertogenboschSAP presenteert twee nieuwe oplossingen waarmee de voordelen van het SAP HANA platform beschikbaar komen voor middelgrote en kleinere bedrijven: SAP HANA voor SAP Business One en SAP HANA Edge Edition. Hiermee kunnen ook middelgrote en kleinere bedrijven gebruik maken van de krachtige in-memory technologie van SAP HANA.

In het uiterst competatieve bedrijfsklimaat van nu bepaalt directe toegang tot en analyse van alle operationele data het succes van een organisatie. Bedrijven moeten inzicht hebben in de actuele gang van zaken om snel en adequaat te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. De nieuwe oplossingen van SAP geven ook middelgrote en kleinere bedrijven snel real-time toegang tot grote hoeveelheden informatie, op maat gemaakt naar hun individuele eisen en wensen. SAP HANA is in-memory datamanagementsoftware die draait op hardware van SAP partners.

SAP HANA for SAP Business One
‘Analytics powered by SAP HANA for SAP Business One’ is een kosteneffectieve nieuwe combinatie van SAP’s platform voor het MKB en een speciale versie van SAP HANA, ontworpen met de behoeften van kleinere bedrijven in gedachten. De oplossing kan alleen worden verkregen via de indirecte verkoopkanalen en is bedoeld voor bedrijven die al SAP Business One gebruiken. Het is een kleinschalige en gebruiksvriendelijke applicatie op basis van SAP HANA en bevat tevens SAP Crystal Reports, topklasse-software voor operationele rapportages. De eerste uitleveringen staan gepland voor eind februari 2012, algemene beschikbaarheid volgt later dat jaar.

“Analytics powered by SAP HANA for SAP Business One geeft de flexibiliteit om interactieve rapporten te ontwikkelen en sneller dan tevoren ad-hoc analyses te draaien,” zegt Marcel Groenenboom, Director Ecosystem & Channels bij SAP Nederland BV. “Een ander groot voordeel is dat je op een intuïtieve manier binnen enkele seconden toegang hebt tot relevante data, en dat je vanuit SAP Business One door de diverse business objecten kunt navigeren zonder van scherm naar scherm te hoeven gaan – omdat het allemaal in één cockpit is ondergebracht. We verwachten dat veel klanten gaan profiteren van een enorm verbeterde productiviteit.”

SAP HANA Edge Edition
‘SAP HANA Edge Edition’ is speciaal samengesteld voor de verkoop in de midmarket en verkrijgbaar via de indirecte verkoopkanalen. De software is bedoeld voor SAP gebruikers in dat segment, vooral die werken met SAP Business All-in-One. Als extra toegevoegde waarde biedt SAP de mogelijkheid SAP HANA Edge Edition te bundelen met SAP BusinessObjects Edge Business Intelligence (BI) software, waarbij de combinatie middelgrote bedrijven real-time inzicht verschaft in alle data van de business operations. SAP HANA Edge Edition is wereldwijd beschikbaar via de erkende partnerkanelen.

“Kleinere bedrijven hebben ook problemen met Big Data,” zegt Donald Feinberg, vice president en analist bij Gartner Research. “Met Big Data wordt niet alleen gedoeld op heel grote datavolumes, maar ook op de grote diversiteit en complexiteit van de data. Kijken we bijvoorbeeld naar content zoals audio, video, teksten en documenten dan hebben kleinere bedrijven net zoveel Big Data als grote bedrijven. Big Data-oplossingen voor kleinere bedrijven moeten dus dezelfde problemen aanpakken.”

SAP Rapid Deployment solutions
Voor een snelle en voorspelbare implementatie van SAP HANA kunnen klanten en partners gebruikmaken van de SAP Rapid Deployment solutions, met inbegrip van de SAP ERP rapid-deployment solution for operational reporting with SAP HANA. De SAP Rapid Deployment oplossingen worden geleverd door SAP partners, en bevatten tevoren geconfigureerde software, implementatiediensten van partners, en eindgebruikershandleidingen waarmee grote tijdwinst geboekt kan worden bij de implementatie. Een andere mogelijkheid is de SAP CO-PA Accelerator software, die de processing van complexe allocaties en het doen van ad hoc query’s met een quick-win aanzienlijk bespoedigt. Deze software is onderdeel van de gebruikersscenario’s van het accelerator-type waarbij SAP HANA een secondary database wordt voor SAP producten zoals de SAP ERP applicatie.

“Kleinere bedrijven hebben enerzijds een real-time platform nodig voor hun bedrijf en anderzijds de behoefte aan eenvoud in hun IT-landschap,” zegt Vishal Sikka, lid van de SAP Executive Board, Technology & Innovation Platform, SAP AG. “Bijna 80 procent van onze gebruikers zijn kleinere en middelgrote ondernemingen. Ook voor hen brengt SAP HANA nu de analyse van zowel gestructureerde en ongestructureerde data, als transactionele applicaties en analytics bijeen in één uiterst schaalbare, flexibele infrastructuur voor real-time gegevensverwerking. Onze ecosysteempartners en wij zijn enthousiast over SAP HANA, die de prestaties van elke business enorm verbetert.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.