>

SAP introduceert nieuwe release voor beheer mobile devices

Afaria 7.0 maakt beheer mobility eenvoudig, kosteneffectief en veilig

‘s-HertogenboschSAP lanceert een nieuwe release van Afaria: SAP’s oplossing voor het beheren van mobile devices. SAP biedt gebruikers daarmee de basis om op een succesvolle manier het beheer te voeren over de almaar toenemende hoeveelheid mobile devices, netwerken en applicaties.

IT-afdelingen kunnen met Afaria 7.0 mobiele applicaties en apparaten effectiever managen met een nieuwe gebruikersinterface voor eenvoudiger beheer, een verbeterde workflow en nieuwe mogelijkheden tot integratie met andere systemen.

Bedrijven maken steeds meer belangrijke businessfuncties mobiel beschikbaar en stellen medewerkers in de gelegenheid om overal en op elk tijdstip mobiel te kunnen werken. Het managen en beveiligen van mobiele omgevingen is dan ook nog nooit zo cruciaal geweest. Bedrijven kunnen medewerkers met Afaria 7.0 een consumentenachtige mobiele gebruikerservaring bieden en tegelijk het beheer – dat tot nu toe ingewikkeld was – aanzienlijk vereenvoudigen. Daarnaast kunnen zij de IT-kosten hiervoor fors reduceren.

Stijgend gebruik van privé-devices

Steeds meer medewerkers willen hun eigen mobile devices ook gebruiken voor hun werk. Afaria geeft IT-managers een simpele, geautomatiseerde manier om dergelijke devices snel te configureren en te beveiligen. Afaria bevat onder meer:

  • Self-service portals voor eindgebruikers die de IT-inspanningen aanzienlijk verlagen doordat gebruikers zelf hun devices kunnen registreren en beheren.
  • Applicatiebeheer houdt de medewerkers productief door het probleemloos leveren van apps, updates, security en integratie met de SAP Store.
  • Device security die gevoelige bedrijfsinformatie beschermt, maar persoonlijke data onaangeroerd laat.
  • Telecom cost control die met vroegtijdige alerts helpt om de algehele TCO van mobiele apparaten te verlagen.

Minder druk op IT-afdeling
De grote hoeveelheid verschillende mobile devices, netwerken en applicaties legt grote druk op IT. Met Afaria 7.0 pakt SAP dit probleem aan door alles onder te brengen in slechts een console voor mobility-beheer. Deze beschikt over:

  • Nieuwe gebruikersinterface, waarmee gebruikers met minder clicks bij de juiste functies komen en het dus gemakkelijker maakt voor gebruikers en beheerders. De nieuwe interface is geoptimaliseerd voor interactie met touchpads en is toegankelijk via de iPad en andere tablets.
  • Nieuwe webservices API layer met volledige toegang voor gebruikers en partners. Hiermee hebben zij ondersteuning bij het integreren van bedrijfssystemen, en bij de automatisering van Mobile Device Management (MDM) en corporate systemen.
  • Integratie met SAP BusinessObjects portfolio, die nieuwe Business Intelligence (BI)-rapportages biedt met krachtige drill-down analyses.
  • Eenvoudige, snelle workflows die routinetaken stroomlijnen, waardoor de IT-productiviteit en de efficiency van de helpdesk stijgen door de intuïtieve en geconsolideerde gebruikersinterface.
  • Administration on-the-go doordat de beheerconsole toegankelijk is via de webbrowsers Internet Explorer, Google Chrome, Safari en Firefox.
  • Telecommunication Expense Management (TEM), waarmee beheerders de kosten van bijvoorbeeld voice- en dataroaming beter in de gaten kunnen houden.

“Afaria bestaat al heel lang en is een volwassen oplossing, die zich de laatste tien jaar ontwikkeld heeft tot een uitgebreid platform voor mobility-management,” zegt Stacy Crook, senior analist Mobile Enterprise Research bij IDC. “In de laatste release heeft SAP de beheerconsole van Afaria compleet vernieuwd en gestroomlijnd. Dat versnelt en vereenvoudigt het mobility-beheer voor eindgebruikers, IT-managers en managed mobility providers. Deze verbeteringen bieden gebruikers aanzienlijke voordelen, omdat het aantal mobile devices het aantal PC’s binnen bedrijven inmiddels overtreft – en IT zit te springen om eenvoudiger en kosteneffectief management daarvan.”

“De ‘consumerization’ van IT heeft ons innovatiepad geleid naar het meest uitgebreide, robuuste en gestroomlijnde mobility management platform, inclusief het beheer van mobile devices,” zegt Mark Raben, CTO bij SAP Nederland. “De nieuwe gebruikersinterface verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk, en helpt tegelijk de beheerkosten van IT te verlagen. De nieuwe release maakt het mogelijk medewerkers een consumentachtige app store te bieden die zij zakelijk kunnen inzetten. Daarnaast kunnen zij beschikken over ‘analyses in een oogopslag’ zodat zij snelle en gefundeerde beslissingen kunnen maken. Afaria 7.0 is een toekomstvaste investering die het fundament vormt voor lange termijn innovatie.”

Over Afaria
Al meer dan tien jaar faciliteert Sybase Afaria mobile workforces voor bedrijven en managed mobility partners over de hele wereld. Het stelt IT-afdelingen in staat om een breed scala aan mobiele applicaties, en persoonlijke devices en bedrijfsapparaten volledig te beheren en beveiligen, zoals Android, iOS en Windows Mobile, zowel in gehoste omgevingen als omgevingen achter de firewall. Bovendien biedt Afaria Telecommunication Expense Management (TEM), business intelligence-rapportages met krachtige drill-down analyses, on-device portal technologie en probleemloze, veilige Over-The-Air (OTA) delivery van interne en publiekelijk beschikbare apps.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.