>

SAP Nederland benoemt Herbert Schut tot Director Sales Cloud Solutions

Voormalig Sales Manager van Oracle, Sun en IBM verantwoordelijk voor nieuw geïnstalleerde cloud-team

‘s-HertogenboschHerbert Schut (46) is als Director Sales Cloud Solutions in dienst getreden bij SAP Nederland. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor het nieuw geïnstalleerde team dat zich richt op de verkoop van SAP’s cloudoplossingen.

Schut is een zeer ervaren salesdirector die zijn sporen al heeft verdiend in zowel de hard- als de softwaremarkt in Nederland. Hij heeft veel kennis van de complexe Enterprise Application-markt en het onderkennen van kansen daarin voor nieuwe producten.

Herbert Schut was hiervoor onder meer Business Partner Account Manager bij IBM, Sales Unit Manager Channels bij SUN Microsystems, Senior Manager Global Alliances bij Oracle en Director Sales CRM On Demand, eveneens bij Oracle.

Schut beschouwt de stap naar SAP als een kans. “SAP is al 10 jaar actief op het gebied van cloud computing. Inmiddels profiteren er wereldwijd al 3.500 bedrijven met 15 miljoen gebruikers van onze cloudoplossingen. Het bestaande cloudportfolio van SAP biedt vele kansen en ik ben erg enthousiast over de nieuwe features die op stapel staan”, zegt hij.