>

DELA Vastgoed start met SAP in de cloud van Ctac

s-HertogenboschDELA Vastgoed, onderdeel van verzekeraar DELA Natura Uitvaartverzekeringen N.V., is gestart met de implementatie van de SAP oplossing CHARE van Ctac en Ctac-partner avecres. CHARE is een op SAP technologie gebaseerde softwareoplossing voor vastgoedorganisaties, door Ctac en avecres samen ontwikkeld. Met deze oplossing is een organisatie in staat om vastgoed in alle facetten geïntegreerd te beheren. Het platform ondersteunt daarbij onder andere Redex (Real Estate Data Exchange), Rems AFR en diverse andere digitale uitwisselingsformaten. Hiermee zijn vastgoedorganisaties in staat op gestandaardiseerde wijze informatie te delen met alle betrokkenen in de vastgoedindustrie. DELA Vastgoed heeft gekozen voor de cloud-versie van CHARE.

DELA is sinds 1941 actief in het beleggen in commercieel vastgoed, met name in winkelpanden en middelgrote tot grote winkelcentra. Daarnaast richt het bedrijf zich steeds vaker op woningbouwprojecten. Om de groeiambities te ondersteunen, startte DELA Vastgoed een oriëntatie op een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem. De onderneming koos vooral voor CHARE van Ctac en avecres, omdat deze twee partijen het bedrijf breed kunnen ondersteunen bij implementatie en onderhoud. Ook het feit dat Ctac zich opstelt als partner en DELA Vastgoed groot vertrouwen heeft in het team, speelden een grote rol bij de keuze. DELA Vastgoed zet CHARE in als private cloud-oplossing via Ctac Cloud Services.

“Met de nieuwe SAP omgeving van Ctac en avecres verbeteren we onze interne en externe informatievoorziening”, zegt Pieter Loeffen, directeur van DELA Vastgoed. “De CHARE-oplossing sluit optimaal aan op de processen binnen onze organisatie en is cruciaal voor de ondersteuning van onze groeiambities. Hun focus en ervaring, en hun toewijding voor DELA Vastgoed en onze sector waren voor ons van doorslaggevend belang om voor Ctac als hoofdaannemer te kiezen. Het klikte op diverse fronten tussen onze organisaties. Door het SAP/CHARE-platform als cloud-oplossing af te nemen, hebben we zelf geen omkijken meer naar beheer en onderhoud.”

“Met DELA Vastgoed als klant bedient Ctac samen met avecres het volledige spectrum van vastgoedbedrijven. Woningcorporaties, vastgoedbeleggers, -beheerders en -ontwikkelaars maken nu gebruik van CHARE. Dat onderstreept de kracht van deze oplossing die volledig op maat is gemaakt om de gehele vastgoedindustrie optimaal te ondersteunen in de bedrijfsprocessen”, zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac.

Over DELA Vastgoed
DELA Vastgoed investeert, beheert, renoveert en herontwikkelt al tientallen jaren voornamelijk winkelcentra en individuele winkels op voornamelijk A-locaties. DELA Vastgoed is in 2009 verzelfstandigd. Momenteel ontwikkelt DELA Vastgoed zich naar een partij die zich niet alleen voor coöperatie DELA, maar ook voor derden professioneel inzet als onder meer beheerder en investeerder in winkels en woningen. Voor meer informatie: www.delavastgoed.nl.

Over avecres
avecres is gespecialiseerd in het implementeren van de vastgoedoplossing van SAP. Sinds maart 2000 ondersteunt het bedrijf klanten door het leveren van senior vastgoedconsultants voor implementaties, integratie- en projectmanagement en kwaliteitscontrole op implementaties. Voor meer informatie: www.avecres.nl.

Over Ctac
Ctac is een van de grootste SAP Gold Partners in de Benelux en Gold Partner van Microsoft. In 2012 is Ctac al twintig jaar actief als ICT Solution Provider. Ctac bouwt op basis van marktleidende software en jarenlange ervaring van haar consultants op maat gemaakte templates voor specifieke industries. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn daardoor snel in gebruik te nemen en bieden binnen korte tijd rendement. Ctac levert maatoplossingen voor verschillende industries, zoals de retail, wholesale, real estate en healthcare. Daarnaast biedt het bedrijf een breed spectrum van ICT-oplossingen voor middelgrote en grote organisaties voor onder meer business intelligence, warehousemanagement, portaloplossingen en customer relationship management. Het bedrijf completeert deze oplossingen met een uitgebreid portfolio van hosting en beheer, E-business- en consultancydiensten, trainingen en detachering.

Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo maart 2012 480 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. Voor meer informatie: www.ctac.nl.