>

SAP Travel Ondemand Maakt Zakelijk Reizen Eenvoudig

Cloud-oplossing voorziet in automatische documentherkenning, mobiel betalen en nauwe samenwerking met de belangrijkste tools voor online boekingen

s-HertogenboschHet regelen van zakenreizen vormt voor veel organisaties een zware belasting en de kosten hiervoor stijgen continu. Bedrijven en zakenmensen zijn daarom op zoek naar effectieve geïntegreerde software die ze helpt het gehele proces te vereenvoudigen en efficiënter te maken. SAP Travel OnDemand is een cloud-oplossing die zorgt voor soepele afhandeling van het gehele proces van zakenreizen en voert tegelijk het kostenmanagement.

De cloudgebaseerde oplossing van SAP is vanaf nu ook beschikbaar voor Nederland. De versie is landspecifiek en voldoet dus aan de landelijke eisen op het gebied van belastingen en andere wettelijke voorschriften, een aspect dat vooral bij grote multinationals zorgt voor een aanzienlijke werkverlichting.

In aanvulling op de reeds bestaande relatie met Paymetric (voor payment card industry compliance), heeft SAP nieuwe partnerships gesloten met een aantal best-in-breed technologiebedrijven:

  • Smart Receipt Recognition met OpenText. De reisbescheiden – in verschillende talen en met diverse valuta’s – worden door de travel operators digitaal naar SAP Travel OnDemand gestuurd. OpenText’s oplossing voor het herkennen van ontvangstbewijzen vertaalt de images in voor computers leesbare informatie en vult vooraf automatisch het kostenrapport in, wat tijd bespaart en het aantal handelingen beperkt.
  • Tools voor online boekingen met e-Travel van Amadeus en cytric van i:FAO. SAP heeft al een succesvolle samenwerking met toolleverancier GetThere, maar heeft haar partnerships uit gebreid met de twee belangrijkste online booking tools: e-Travel van Amadeus en cytric van i:FAO. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid een tool te kiezen die het best bij hun organisatie past, terwijl ze binnen het SAP Travel OnDemand systeem blijven.
  • Mobile Credit Card Payment met AirPlus International: Voor de zakenreiziger met weinig tijd bieden SAP en AirPlus International de mogelijkheid mobiel te betalen door middel van near field communication (NFC). Dat helpt de kosten te verlagen en vereenvoudigt credit card goedkeuringsproces in de back-end, en maakt het voor de reiziger uiterst gemakkelijk.

SAP biedt een geïntegreerde reis- en kostenoplossing voor ERP, inclusief SAP ERP Financials en SAP ERP Human Capital Management. Bij SAP Travel OnDemand behoren add-ons voor de SAP ERP applicatie naar het SAP systeem bij de klant, die automatisch de integratie met de cloudgebaseerde SAP oplossing mogelijk maakt.

Sinds de introductie van SAP Travel OnDemand eerder dit jaar in andere landen heeft SAP de investeringen in deze cloud-dienst verdubbeld om een hogere innovatiesnelheid te bereiken. Vanaf nu komen elk kwartaal nieuwe releases uit met updates, nieuwe features, nieuwe partnerships en nieuwe landversies om ervoor te zorgen dat de klanten optimaal kunnen profiteren van de cloud-applicatie.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.