>

SAP Verandert ‘Big Data’ in ‘Intelligent Data’

Business Intelligence-portfolio van SAP breidt BI uit naar de desktop, mobile devices en het MKB

s-HertogenboschSAP heeft een aantal vernieuwingen in zijn business intelligence (BI) portfolio doorgevoerd. De nieuwe releases brengen BI dichter naar de medewerkers en stimuleren in hoge mate samenwerking, creativiteit en zelfwerkzaamheid. Met name dat laatste ontlast de IT-afdeling aanzienlijk. Ook voor de analytische database SAP HANA is een belangrijke rol weggelegd door verdergaande integratie.

SAP ondersteunt bedrijven bij het toepassen van analytics, zodat zij de omzet kunnen verhogen. SAP’s BI-innovatiestrategie richt zich daarbij op vijf belangrijke aspecten van BI: het managen van BI-initiatieven, het stimuleren van creativiteit, mobiele toepassingen, ‘Big Data’ en onderlinge samenwerking. De twee nieuwe releases geven hier verdere invulling aan.

Feature pack 3 voor SAP BusinessObjects BI
Feature pack 3 voor versie 4.0 van SAP BusinessObjects BI-oplossingen bevat onder meer de volgende nieuwe functionaliteiten:

  • Mobile: geeft medewerkers direct toegang tot belangrijke rapporten en cijfers op hun mobile devices. De software ondersteunt zowel Android-devices als Mobile BI for iPhone.
  • Big Data: ondersteuning van Apache Hadoop en verdergaande ondersteuning van het SAP HANA-platform maken high-performance analytics mogelijk op petabytes aan data.
  • Inzichten: SAP BusinessObjects Explorer biedt gebruikers een eenvoudige, intuïtieve manier om datavisualisaties te maken en snel antwoorden op businessvragen te krijgen.
  • Social: de integratie van SAP StreamWork en BI-documenten brengt mensen, informatie en businessmethoden samen voor snelle en betekenisvolle resultaten.
  • Integratie: door verdergaande SAP applicatie-integratie kunnen operationele rapportages worden gedraaid buiten de SAP ERP-applicatie en BusinessObjects-omgevingen. Dankzij de koppeling met SAP NetWeaver Business Warehouse kunnen organisaties de TCO en complexiteit aanzienlijk verlagen.

Deze vernieuwingen gelden ook voor de 4.0 release van SAP BusinessObjects BI, Edge edition, de speciale versie voor kleine en middelgrote bedrijven. Ook het MKB krijgt zo de beschikking over moderne, krachtige en gebruiksvriendelijke analytische tools.

SAP Visual Intelligence versie 1.0.1
SAP Visual Intelligence versie 1.0.1 brengt self-service BI naar de desktop. Daardoor kunnen medewerkers op een creatieve manier data afkomstig uit SAP HANA aanvullen met hun eigen data, bijvoorbeeld uit Excel-spreadsheets en CSV-bestanden. SAP Visual Intelligence kan worden aangesloten op SAP StreamWork, waardoor meerdere collega’s samen kunnen werken aan analyses.

Op deze manier helpt SAP businessunits, afdelingen en individuen bij het snel vinden en analyseren van informatie. De mate van technische bedrevenheid van de gebruikers speelt hierbij geen rol: ze kunnen zelf eenvoudig data visualiseren en belangrijke bevindingen direct toepassen in de besluitvorming. Hierdoor hoeven zij geen gebruik van de IT-afdeling te maken.

“Als marktleider in BI is SAP verplicht om klanten te helpen analytics in hun bedrijf toe te passen en zo hun omzet te verhogen,” zegt Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy bij SAP Nederland. “Met de meest complete BI-portfolio die op dit moment beschikbaar is op de markt, werken we ook hard aan het service- en supportfront om onze visie op business intelligence waarheid te laten worden voor elke business, bedrijfstak of business unit, ongeacht de grootte.”

“Innovaties op het gebied van ‘Big Data,’ cloud, collaboration, mobile, predictive, social en visualisatie hebben voor een opleving van het gehele BI-domein gezorgd,” aldus Mark. “Het is een opwindende tijd voor BI, met een overvloed aan kansen voor organisaties en businessunits om hun medewerkers te bewapenen met unieke inzichten die de besluitvormingsprocessen kunnen verbeteren en bedrijven zelfs kunnen veranderen. Meer dan ooit zijn BI-oplossingen toegankelijk, betaalbaar, compleet, flexibel, schaalbaar en gebruiksvriendelijk.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.