>

KBC en AB InBev winnen SAP-kwaliteitsprijs

EvereSAP Belux heeft zijn jaarlijkse Quality Awards uitgereikt. Die bekronen organisaties die er aan de hand van tien kwaliteitsprincipes in slagen om het maximum te halen uit hun SAP-integratie. Zo verkorten organisaties de doorlooptijd ervan, halen ze versneld zakelijk voordeel en verlagen ze de kosten. Dit jaar won KBC goud in de categorie grote implementaties, AB Inbev haalde het bij de middelgrote projecten.

Zowel KBC als AB Inbev gingen aan de slag met HR-software van SAP. KBC realiseert nu snellere doorlooptijden in haar loonadministratie dankzij nieuwe payrollsoftware en automatische koppeling met het sociaal secretariaat Acerta. De SAP-software laat de bank ook toe om een verloningsbeleid volgens cafetariaprincipe te introduceren en zo beter in te spelen op de wensen van jonge talenten.

AB Inbev heeft met behulp van SAP’s HCM-software de personeelsprocessen in twintig landen geharmoniseerd. Het heeft nu een HR Shared Services Centre opgericht voor de ganse groep wat de algemene kost voor personeelsbeheer drukt.

Dankzij SAP’s kwaliteitshandvest kregen beide organisaties grip op de complexe technische en zakelijke behoeften om de implementatie met succes uit te voeren. Daarin werden ze begeleid door respectievelijk Flexso en Hexaware, partners van SAP.

Meer informatie over de SAP kwaliteitsprincipes download je hier. De zilveren en bronzen winnaars en alle lokale laureaten in de EMEA-regio vind je hier.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1
B-9050 Gent (Ledeberg)
M: +32 (0)476 689 492
E: rafael@quadrantcommunications.be