>

SAP Introduceert Financials Ondemand

Nieuwe real-time cloud-oplossing helpt CFO’s strategischer te worden

s-HertogenboschCFO’s moeten strategischer kunnen optreden, maar besteden nog veel tijd aan het verzamelen en rapporteren van cijfers die vaak al verouderd zijn. SAP lanceert daarom de nieuwe cloud-oplossing Financials OnDemand, waarmee financieel managers real-time analyses kunnen uitvoeren. Doordat zij overal en altijd beschikken over actuele cijfers, hebben CFO’s een beter en vollediger beeld van de gehele organisatie en kunnen zij de organisatie beter sturen. SAP Financials OnDemand is gebaseerd op SAP’s in-memory database HANA.

Dankzij de nieuwe oplossing hebben financiële afdelingen real-time inzicht in cijfers, maar kunnen zij als collega’s ook interactiever met elkaar samenwerken in een social media-achtige omgeving. Het systeem maakt gebruik van SAP Jam, een sociaal platform, waarbij medewerkers op elk moment informatie met elkaar kunnen delen over bijvoorbeeld resultaten. Hierdoor kunnen medewerkers beter met elkaar samenwerken en elkaar goed op de hoogte houden. Daarnaast is het mogelijk om nieuws te volgen en expertise uit te wisselen, waardoor social media op een zakelijke manier wordt geïntegreerd in het bedrijfsleven.

SAP Financials OnDemand biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Dankzij open interfaces kan SAP Financials OnDemand eenvoudig worden geïntegreerd met IT-systemen die normaliter los van elkaar functioneren. Denk hierbij aan een CRM-systeem. Zo hebben medewerkers altijd toegang tot de benodigde informatie en worden financiële processen gestroomlijnder.
  • Doordat SAP Financials OnDemand is gebaseerd op SAP HANA zijn dynamische en real-time analyses mogelijk. Organisaties kunnen hiermee de flexibiliteit en snelheid van het opslaan en ophalen van financiële gegevens aanzienlijk verbeteren.

Cloud-strategie
SAP geeft met Financials OnDemand een verdere invulling aan zijn cloud-strategie. “Cloud is voor ons een grote pijler voor 2013. We zijn dan ook druk bezig het meest uitgebreide portfolio van cloud-oplossingen te ontwikkelen”, zegt Herbert Schut, director cloud solutions bij SAP Nederland. “Om organisaties te ondersteunen bij het behalen van betere bedrijfsresultaten, worden de oplossingen volledig afgestemd op Het Nieuwe Werken en ‘social collaboration’. Door social media-functionaliteiten in een bedrijfsomgeving aan te bieden, kunnen afdelingen beter met elkaar samenwerken waardoor processen beter zullen verlopen.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 195.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.