>

SAP lanceert dertig nieuwe real-time oplossingen op basis van SAP HANA

Nieuwe analyse- en rapportagemogelijkheden op Big Data bieden tal van branches nieuwe verkoopmogelijkheden

s-HertogenboschSAP kondigt meer dan dertig oplossingen aan die gebruikmaken van de mogelijkheden van SAP HANA: een platform voor het leveren van real-time operationele, voorspellende en tekstuele analyses van Big Data. De nieuwe oplossingen maken real-time planning, rapportage en analyse op grote hoeveelheden data mogelijk. Bovendien zijn organisaties in staat om ‘sense-and-respond’-scenario’s op te zetten en op gepersonaliseerde wijze interactie te hebben met klanten.

SAP Liquidity Risk Management
Banken kunnen met SAP Liquidity Risk Management snel en real-time liquiditeitsrisico’s beheren en rapportages uitbrengen over zeer grote hoeveelheden cashflows. Zij kunnen direct belangrijke risico’s op het gebied van de liquiditeit van hun klanten in kaart brengen. Hierdoor zijn banken in staat corrigerende maatregelen te treffen om liquiditeitsproblemen te voorkomen.

SAP Accelerated Trade Promotion Planning
Fabrikanten van consumentenproducten kunnen met SAP Accelerated Trade Promotion Planning grote hoeveelheden marketinggerelateerde data real-time analyseren, zodat zij het plannen van marketingacties kunnen versnellen, nieuwe marketingkansen kunnen ontdekken en nauwkeurig de marketinguitgaven kunnen bijhouden. De oplossing test nieuwe scenario’s voor marketing en maakt ‘on-the-fly’ aanpassingen in campagnes. Door de marketinguitgaven nauwkeurig te analyseren en bij te houden, voorkomt deze software inefficiënte uitgaven.

SAP POS Data Management
SAP POS Data Management verzamelt gedetailleerde point-of-sale (POS) data en maakt zowel analyse als rapportage direct mogelijk. De oplossing ondersteunt de detailhandel bij het rapporteren van de verkoop. Daarnaast kan de applicatie op basis van de informatie vragen over verkoop en klantgedrag onderzoeken en deze beantwoorden. Hierdoor kunnen organisaties de klantbeleving verder verbeteren. Door voorspellende algoritmes toe te voegen op de verkoopdata, kunnen zij voorraadtekorten vooraf inschatten. Met SAP Loss Prevention Analytics for Retail-applicatie is de detailhandel in staat om fraude te detecteren tijdens de verkoop.

SAP Customer Usage Analytics
Deze software is bedoeld voor telecombedrijven en de high-tech en financiële industrie. Hiermee kunnen tal van processen rond de facturatie worden geoptimaliseerd en geautomatiseerd. De applicatie stelt marketing-, sales- en klantenserviceafdelingen in staat gebruikspatronen van klanten beter te begrijpen. Met dit inzicht kunnen zij meer relevante aanbiedingen doen en gepersonaliseerde diensten ontwikkelen.

SAP Demand Signal Management
SAP Demand Signal Management helpt bedrijven data over externe markten en partners of resellers real-time te verzamelen. Door deze informatie te integreren met de interne bedrijfsgegevens, kunnen organisaties betere beslissingen nemen als het gaat om verkoop, marketing en de supply chain. Gebruikers kunnen proactief inspelen op signalen van partners, marktonderzoekgegevens en data over het klantsentiment, zodat zij in staat zijn om sneller te reageren op veranderingen in de markt. De applicatie kan de marketing optimaliseren, de salesplanning verbeteren en de nauwkeurigheid van voorspellingen vergroten. Hierdoor kunnen organisaties de verkopen vergroten en de relatie met detailhandels verbeteren. Ook hebben zij de mogelijkheid om de winstverlies te verminderen, door het tegengaan van een voorraadtekort en het beperken van kansloze productlanceringen.

SAP Operational Process Intelligence
Met deze software hebben business managers real-time inzicht in de status en prestaties van werkprocessen. Dankzij een beter inzicht in de processen, kunnen business managers op gefundeerde wijze snel de juiste beslissingen nemen en kunnen organisaties direct reageren op veranderingen of kansen in de markt.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 195.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.