>

SAP vernieuwt de mobile device management oplossing SAP Afaria

SAP Afaria verbetert het beheer en de beveiliging van zowel iOS- als Android-devices

’s-HertogenboschSAP introduceert een vernieuwde versie van zijn mobile device management oplossing SAP Afaria. Uitbreidingen van de oplossing voor enterprise mobility management (EMM) maken onder andere een verregaande integratie van SAP Afaria binnen de organisatie mogelijk. Het stelt organisaties in staat om op een veilige manier om te gaan met Bring Your Own Device (BYOD). Om in te spelen op het groeiende gebruik van zakelijke mobiele apps bevat SAP Afaria nieuwe ontwerpen voor app- en self-serviceportalen, waarmee klanten een vertrouwde ervaring kunnen creëren zoals zij gewend zijn met consumentenapps.

Meer dan twee derde van de werknemers gebruikt zijn eigen smartphone of tablet ook voor zakelijke doeleinden. Organisaties zijn daarom zowel op zoek naar traditioneel ‘mobile device management’ als het beheren en beveiligen van de complete levenscyclus van mobile devices, apps en data. De oplossing SAP Afaria speelt in op deze mobiliteitsmanagementbehoeftes. De oplossing is onder andere gericht op het garanderen van de veiligheid van alle data die via mobile devices wordt opgeslagen en verzonden. Zo kunnen organisaties een back-up van data op afstand maken en data verwijderen op het moment dat een apparaat zoekraakt of is gestolen. Daarnaast biedt SAP Afaria de mogelijkheid om bugs te herstellen, en upgrades en nieuwe software snel te verspreiden onder mobiele gebruikers.

Gebruik in mPaaS
Organisaties die gebruik maken van SAP Afaria ervaren een extreem hoge schaalbaarheid in het ondersteunen van grote hoeveelheden mobiele gebruikers. VeliQ biedt als partner van SAP robuuste mobiele diensten en oplossingen die gebaseerd zijn op het SAP Mobile Platform en SAP Afaria. “SAP Afaria ondersteunt een simpel self-service model dat wij gebruiken in ons mobiele Platform-as-a-Service (mPaaS), dat zowel mobiele beveiliging als het beheer van mobiele apps mogelijk maakt. Dankzij onze samenwerking met SAP kunnen wij onze mPaaS-producten verder ontwikkelen en nieuwe, innovatieve diensten ontwikkelen die ontstaan uit de integratie van mobiel, cloud en big data,” zegt Alex Bausch, oprichter en CEO van VeliQ.

De nieuwste versie van SAP Afaria bevat de volgende belangrijke features:

 • Integratie
 • Dankzij een diepere integratie van directories kunnen organisaties een koppeling maken tussen verschillende gescheiden directories voor authenticatie en aanmeldingen bij toepassingen. De oplossing vereenvoudigt het veilig aanmelden van individuele gebruikers op gedistribueerde systemen. De distributie van data die is opgeslagen in directories kan worden gecombineerd met policies die zijn gericht op het op eenvoudige wijze toelaten van BYOD-devices.

  Een verbeterde toegangscontrole voor e-mail en een beter beheer voor devices levert meer veiligheid op voor grote organisaties.

  Een uitgebreider PKI-certificaatbeheer levert een gedetailleerde en veilige controle op voor het beheer en het afgeven van certificaten.

 • Applicatiebeheer
 • Door verbeteringen aan de app-portal kunnen organisaties apps aanbieden in hun eigen huisstijl. Organisaties kunnen ook uitleg toevoegen voor gebruikers over hoe zij voordeel kunnen halen uit de apps die het meest geschikt zijn voor hun functie of rol.

  Een nieuwe API voor SAP Afaria en features voor een app-beleid zorgt voor een nul-stappen-installatie. Hierdoor kunnen beheerders apps creëren en veilig implementeren zonder dat gebruikers ingewikkelde informatie hoeven in te voeren, zoals een serveradres, domeinnaam of gebruikersnaam. De features helpen de werkdruk op de IT-helpdesk te verminderen en maken het gebruikers eenvoudiger om in te loggen op een IT-systeem of -netwerk.

 • IT-diensten voor Bring Your Own Device (BYOD) en zakelijke devices
 • De vernieuwde self-service portal vereenvoudigt de interface waarmee mobiele gebruikers toegang krijgen tot het zakelijk netwerk en waarmee zij hun mobile devices beheren. Organisaties kunnen tevens een op maat gemaakte interface ontwikkelen.

  De beveiliging van Android-devices is aanzienlijk verbeterd door het ondersteunen van Samsung SAFE en het toevoegen van extra e-mail- en beveiligingsmogelijkheden.

  Door uitbreidingen voor Apple’s mobiele iOS-besturingssysteem kunnen illegale iPhones en iPads beter worden opgespoord. Dankzij aangepaste firmware krijgen gebruikers beheerdersrechten op hun iPhone of iPad. SAP Afaria biedt ondersteuning voor de regio’s waar illegale devices veel voorkomen en verbetert zowel de configuratie van iOS als het beheer van applicaties.

“SAP is leider op het gebied van mobile device management en nu ook zakelijk mobiliteitsmanagement. We winnen klanten omdat SAP Afaria tegemoet komt aan de groeiende eisen van grote bedrijven,” zegt Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy bij SAP Nederland. “De markt voor mobile device management evolueert naar zakelijke mobiliteitsmanagement, waardoor onze visie om meer dan 1 miljard devices met elkaar te verbinden steeds essentiëler wordt. Dankzij ons uitbreidbare mobiele platform zijn klanten ervan verzekerd dat hun investeringen toekomstbestendig zijn.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 197.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.