>

SAP Nederland benoemt Caspar Joustra tot Managing Director

Angélique de Vries Hoofd Pre-Sales SAP

s-HertogenboschCaspar Joustra is per 1 januari 2013 Managing Director van SAP Nederland. In deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het versterken van de marktpositie en de verdere groei van SAP in Nederland. Hij volgt Angélique de Vries op die Hoofd Pre-Sales van SAP EMEA wordt.

Caspar Joustra (50 jaar) is een bekend gezicht in de ICT-markt. Hij is begin 2009 in dienst getreden bij SAP Nederland als Commercieel Directeur. Joustra is in deze functie met veel succes verantwoordelijk geweest voor het genereren van new business en het aansturen van de sales-organisatie van SAP Nederland. Hiervoor heeft hij diverse managementfuncties bekleed bij internationaal opererende bedrijven zoals Oracle, PeopleSoft, QAD, Bull en Akzo.

“Het gaat uitstekend met SAP. We liggen mooi op koers om onze strategische doelen voor 2015 te realiseren”, zegt Caspar Joustra. “In Nederland lopen we voorop in de snelle adoptie van onze innovaties, zoals de oplossingen voor de `wireless enterprise`, in-memory computing HANA en de cloud-oplossingen van onze recente acquisities SuccessFactors en Ariba. De komende jaren is het continueren van deze groei belangrijk. Daarnaast zullen we nog meer aandacht besteden aan het laten renderen van de intrinsieke waarde van onze oplossingen voor klanten. Daarbij zijn “customer intimacy” en het delen en uitdragen van industriespecifieke kennis, samen met onze partners, belangrijke thema’s.”

Angélique de Vries (44 jaar) werkt sinds 1995 voor SAP. “In mijn nieuwe functie zal ik me meer richten op het vertalen van business-voordelen van onze solutions voor klanten. SAP verkoopt inmiddels ruim 2.400 oplossingen. Het wordt onder meer mijn uitdaging om al deze producten sneller naar de markt te brengen.”

Zowel Joustra als De Vries zijn zeer enthousiast over de nieuwe stap in hun carrière. “De afgelopen 25 jaar heeft SAP een unieke positie verworven in Nederland. Dat marktleiderschap schept verwachtingen en verplichtingen, het is een eer en voorrecht om daarin een beeldbepalende rol te mogen spelen”, aldus Caspar Joustra.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 197.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.