>

SAP Introduceert zakelijke mobile content management-oplossing

SAP Mobile Documents geeft zakelijke gebruikers een veilige toegang tot bestanden

’s-HertogenboschSAP introduceert SAP Mobile Documents: een eenvoudige en veilige oplossing voor het synchroniseren en delen van bestanden binnen organisaties. De nieuwe mobile content management-oplossing verhoogt de productiviteit van werknemers doordat zij vanaf ieder mobile device toegang hebben tot hun eigen zakelijke bestanden en bedrijfsdata. SAP Mobile Documents is een stand-alone softwareoplossing. De oplossing kan met SAP Afaria – een Mobile Device Management-oplossing – worden gecombineerd tot een compleet Enterprise Mobility Management (EMM)-platform voor het beveiligen van mobiele toepassingen, apps en content.

Organisaties hebben tegenwoordig veel behoefte aan het makkelijk beschikbaar maken van content en bestanden – zoals video’s, documenten, spreadsheets en presentaties – vanaf mobile devices. Consumentengerichte oplossingen zijn erg populair, maar het is lastig een veilige, eenvoudig te beheren zakelijke oplossing te vinden, stelt Gartner. Zakelijke content wordt vaak gemaild en lokaal opgeslagen op mobiele toepassingen of opgeslagen op file sharing-websites van derden. Deze methodes worden door IT-afdelingen echter als onveilig beoordeeld. SAP Mobile Documents helpt IT-beheerders daarom beveiligingsrichtlijnen centraal in te voeren en na te leven, zodat alle zakelijke content goed beveiligd is.

Authentificatie, encryptie, compliance en sharing
SAP Mobile Documents biedt belangrijke features voor authentificatie, encryptie, compliance en sharing:

  • Een software development kit (SDK) voor het eenvoudig inbouwen van krachtige en veilige mogelijkheden om bestanden te distribueren naar applicaties van SAP of andere leveranciers.
  • Individuele bestandssynchronisatie waarmee gebruikers altijd toegang hebben tot de content die zij nodig hebben.
  • Zakelijke bestandsdeling waarmee bedrijven documenten kunnen publiceren naar groepen gebruikers die op zoek zijn naar specifieke content.
  • Eenvoudige interoperabiliteit met enterprise content management-platformen, zoals SharePoint en het SAP NetWeaver Portal-component. Hierbij maakt SAP gebruik van de open Content Management Interoperability Services (CMIS)-standaard, waardoor organisaties beschikken over een hoge mate van flexibiliteit, geloofwaardigheid en beheermogelijkheden van een hoog niveau.
  • Cases voor het veilig gebruiken van persoonlijke toegang tot bestanden op contentportals, kennismanagementbronnen en Microsoft SharePoint.

Single Access Point voor alle zakelijke content
Zowel kleine als grote organisaties hebben met SAP Mobile Documents vanaf meerdere devices via één enkele portal toegang tot alle content.

“Medewerkers moeten op een veilige manier toegang hebben tot belangrijke content en data. Organisaties hebben daarom veel behoefte aan een breed en eenvoudig te integreren Enterprise Mobility Management-platform, waarmee zij alles op het gebied van mobility kunnen beveiligen”, zegt Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy bij SAP Nederland. “SAP Mobile Documents en onze ondersteuning aan third-party mobile content-tools helpt de enorme hoeveelheid content en data uit miljoenen zakelijke apparaten en mobiele apps via de cloud te verbinden.”

On premise en cloud
SAP Mobile Documents maakt het mogelijk zowel zelf ontwikkelde als door SAP partners geleverde producten te gebruiken voor het beheren van bedrijfsdocumenten. Voor organisaties die al gebruik maken van een mobile content management-oplossing biedt SAP Afaria gebruikers extra zekerheid dat de mobile devices die toegang zoeken tot bedrijfsdocumenten daartoe geschikt en veilig zijn. SAP Afaria ondersteunt mobile content management-producten van onder andere Accellion, Alfresco, Box, OpenText, Soonr, WatchDox en YouSendIt. Hierdoor kunnen organisaties de veiligheidsrisico’s minimaliseren, terwijl zij toch gebruik kunnen blijven maken van de mobile content management-oplossing die zij al gebruiken. SAP Mobile Documents en SAP Afaria zijn zowel on premise als in de cloud beschikbaar.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 197.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.

*** Noot voor de redactie ***

Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Ingeborg van Beusekom
T: 073 645 75 74
E: ingeborg.van.beusekom@sap.com