>

Gartner: SAP internationaal marktleider in Business Intelligence

SAP tevens marktleider in Gartner Magic Quadrant 2013 voor hun Corporate Performance Management Suites

’s-HertogenboschSAP is door Gartner in 2012 gepositioneerd als leider op het gebied van Business Intelligence (BI), Analytics en Performance Management. SAP staat in het rapport ‘Market Share Analysis: Business Intelligence, Analytics and Performance Management’ op de eerste plaats met een marktaandeel van 22,1 procent voor de drie gebieden in 2012. De Duitse softwareleverancier is in het Gartner Magic Quadrant 2013 tevens tot leider gekozen voor hun Corporate Performance Management (CPM) Suites.

Innovaties Business Intelligence
SAP ontwikkelt analytics-oplossingen, waarmee organisaties het besluitvormingsproces kunnen verbeteren. De software zorgt voor betere informatie, een betere afstemming en een verbeterd aanpassingsvermogen. SAP kondigde recentelijk ook innovaties aan op het gebied van Business Intelligence, waaronder SAP Lumira software. Deze datavirtualistatietoepassing maakt gegevens zichtbaar met behulp van verschillende tabellen en grafieken. Gebruikers hebben hiermee één suite waarmee ze inzicht in alle business processen krijgen, alle informatie is beschikbaar op één plek en ze beschikken over één standaard voor BI.

Waardevolle informatie uit data
“Dat we wederom door Gartner zijn uitgeroepen tot marktleider, is voor ons het bewijs dat we kwalitatief hoogwaardige oplossingen bieden op het gebied van BI, analytics en performance management”, zegt Caspar Joustra, Algemeen Directeur bij SAP Nederland. “Wij hebben dan ook tot doel om organisaties te ondersteunen om waardevolle informatie uit hun data te halen. Dit doen we door oplossingen en technologieën te leveren waarmee organisaties big data, social, enterprise, mobile en cloud volledig kunnen benutten.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 232.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.