>

SAP neemt mensen met autisme in dienst

Tegen 2020 moet 1 procent van SAP’s personeelsbestand bestaan uit mensen met een autistische stoornis

’s-HertogenboschSAP wil de komende jaren wereldwijd mensen met autisme in dienst nemen en opleiden voor werkzaamheden op het gebied van programmering, testen en kwaliteitszorg. Het concern denkt hiermee voordelen te behalen, aangezien mensen met autisme over unieke talenten beschikken. Daarnaast wil SAP deze mensen een betekenisvolle baan bieden.

Het Duitse softwarebedrijf werkt voor het wervingsproces samen met het Deense Specialisterne, dat wereldwijd meerdere vestigingen heeft. Deze organisatie stelt zich tot doel om een miljoen mensen met een autistische stoornis aan een baan te helpen. Doelstelling van SAP is dat tegen het jaar 2020 één procent van hun wereldwijde personeelsbestand bestaat uit mensen met een autistische stoornis.

Uniek talent benutten
SAP concentreert zich op de kwaliteiten van elk talent, en geeft hiermee aan nieuwe wegen op het gebied van talentmanagement te bewandelen. Op deze wijze willen zij verder invulling geven aan het innovatieve karakter van de organisatie. SAP is hiermee de allereerste multinational die een samenwerkingsverband met Specialisterne is aangegaan. Beide organisaties hopen hiermee ook het ecosysteem te motiveren om mensen met autisme aan te nemen.

Succesvolle pilots India en Ierland
De wereldwijde aankondiging volgt op succesvolle pilotprojecten in India en Ierland. Deze projecten tonen de positieve impact van het werken met autistische mensen, aangezien zij uitblinken op bepaalde gebieden. In samenwerking met Specialisterne werkte SAP Labs India met zes ingehuurde mensen met autisme. Zij traden in dienst als softwaretesters van de SAP Business Suite applicaties. Als gevolg van het werk van deze mensen heeft het team hun productiviteit aanzienlijk verhoogd. In Ierland zit het pilotproject nog in de startfase. Zij screenen momenteel autisten voor in het invullen van vijf posities. SAP breidt het programma internationaal uit en gaan in 2013 van start in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 232.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.