>

Ctac en SAP sluiten samenwerkingsovereenkomt voor compleet cloud-portfolio

’s-HertogenboschCtac en SAP zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan op het gebied van cloud-computing. Ctac voert hierdoor als eerste partner in Nederland het gehele cloud-portfolio van SAP. Dit gebeurt door de toevoeging van SAP Business ByDesign en SAP OnDemand aan het Ctac-portfolio. SAP levert Ctac hiervoor een continu kennisontwikkelingstraject en technisch support. Met het cloud-portfolio richt Ctac zich op zowel midden- en kleinbedrijven als op multinationals.

“Ctac is een van onze belangrijkste partners, waarmee we een intensieve samenwerking hebben”, zegt Marcel Groenenboom, Director General Business & Channels. “Daarnaast heeft Ctac al veel kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van cloud-computing. Dit is voor ons de ideale combinatie. Met dit partnership weten we zeker dat opdrachtgevers kunnen vertrouwen op de cloud-expertise van Ctac.”

“Dit strategische partnership op het gebied van SAP Business ByDesign- en SAP OnDemand-oplossingen completeert het Ctac-portfolio” zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac.” Naast onze succesvolle IaaS- en PaaS-diensten en het hosten van on-premise ERP-oplossingen, zijn we nu in staat complete SaaS-oplossingen te leveren als het gaat om SAP. En ook hybride modellen, een mix van on-premise en cloud, behoort tot de mogelijkheden. Dit combineren we met de diepgaande ervaring van onze business consultants in diverse branches. Zowel voor MKB’ers als voor multinationals bieden wij de mogelijkheid cloudsourcing te realiseren op een manier die het best past bij hun ambities. Ctac heeft hiermee een unieke positie in de ERP/CRM-markt”.

De samenwerking volgt op de eerdere aankondiging van SAP dat het concern meer via het indirecte kanaal wil gaan verkopen. Het bedrijf wil in Nederland de omzet via channelpartners van vijftien procent naar dertig procent van de SAP Nederland licentieomzet laten groeien.

Over Ctac
Ctac helpt als innovatieve ICT Solution Provider klanten bij het realiseren van hun ambities. Dat doen we door het ontwikkelen en implementeren van industriegerichte oplossingen die exact inspelen op de bedrijfsprocessen van klanten in uiteenlopende markten. Met een passie voor technologie en een scherp oog voor bedrijfsprocessen werken we dagelijks op het snijvlak van business en ICT. De industriespecifieke totaaloplossingen voor onder meer retail, wholesale, real estate en charity zijn samen met klanten ontwikkeld. We completeren onze industriespecifieke composed solutions met een volwaardig pakket van diensten, variërend van business consultancy tot managed services en softwareontwikkeling tot diensten als mobility, in-memory computing en cloud. Daarbij kiezen we altijd voor een professionele benadering, een innovatieve invalshoek en transparant, persoonlijk contact.

Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo maart 2013 473 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. Voor meer informatie: www.ctac.nl.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 232.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.