>

Defensie-app winnaar Business At Your Fingertips

Unieke mobiele oplossing bevordert crisismanagement

‘s-HertogenboschMagnus, SAP, T-Mobile en T-Systems hebben dit jaar in samenwerking met hardware partner Samsung de wedstrijd Business At Your Fingertips georganiseerd. Hiermee dagen zij deelnemers uit een mobiele applicatie te bedenken waarmee ze hun organisatie verder op voorsprong zetten. De jury heeft de app van het Ministerie van Defensie tot de winnaar van 2013 uitgeroepen.

De jury heeft voor het idee van het Ministerie van Defensie gekozen omdat zij civiele middelen hebben ingezet om een militair proces te ondersteunen. Op het moment dat Defensie te maken krijgt met een calamiteit of crisis in de ICT-omgeving, krijgt de dienstdoende crisismanager een alert op zijn telefoon – ongeacht waar hij zich bevindt of hoe laat het is. “Tot nu toe kunnen crisismanagers soms via een speciaal systeem inloggen op de ICT-omgeving, maar vaak ook niet”, legt Pascal Langedijk uit, die als werkplekspecialist onder meer betrokken is bij het invoeren van mobiele devices binnen Defensie. “De crisismanager moet dan door het voeren van telefoongesprekken informatie inwinnen, op basis waarvan hij besluiten moet nemen. Een veilige app betekent dus grote tijdwinst en meer gefundeerde beslissingen.”

Volgens de jury is het idee van het Ministerie van Defensie een perfect voorbeeld van waar Business At Your Fingertips voor bedoeld is: hoe benut je optimaal de mogelijkheden van mobility binnen de organisatie? Mobile devices voor consumenten zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat ze kunnen wedijveren met gespecialiseerde hardware, op voorwaarde dat ze op de juiste manier worden ingezet. Daarbij heeft de inzending als doel anytime, anyplace and anywhere het proces te ondersteunen. De prijs van Magnus, SAP, T-Mobile, T-Systems en Samsung voor de winnaar bestaat uit het daadwerkelijk realiseren van de app.

De runners-up van 2013 waren de app-ideeën van Dun & Bradstreet, Essent, Sanoma, USG People, V&D en Virol. De runners-up worden beloond met een workshop om hun idee verder uit te werken.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 238.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.

*** Noot voor de redactie ***

Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Ingeborg van Beusekom
T: 073 645 75 74
E: ingeborg.van.beusekom@sap.com