>

Kitchen on a mission kiest voor SAP Business One

Innovatieve food-producent brengt administratie en productie onder in nieuw platform

‘s-HertogenboschKitchen on a Mission kiest voor SAP Business One als bedrijfssoftware ter ondersteuning van de gehele bedrijfsvoering. Deze oplossing biedt complete functionaliteit voor het beheer van financiën, verkoop, klanten, voorraad en bedrijfsvoering. SAP partner InnoBalance implementeerde eerder dit jaar al de onderdelen voorraadbeheer en accounting. Vanaf begin 2014 gaat SAP Business One de aansturing van het productieproces verzorgen.

Zelfstandig MKB-bedrijf
Kitchen on a Mission ontwikkelt, produceert en levert hapjes en tapenade’s die bij vrijwel alle grote supermarktketens in binnen- en buitenland als eigen merk in de schappen liggen. In 2012 splitste Kitchen on a Mission zich af van de grote 20-jaar oude organisatie DupontCheeseNL en ging als zelfstandig MKB-bedrijf verder. Deze innovatieve start-up vereiste een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem om de algehele bedrijfsvoering mee te organiseren. Belangrijk selectiecriterium daarbij was dat het platform vanuit een productieomgeving moest zijn opgebouwd.

ProcessForce
SAP partner InnoBalance introduceerde SAP Business One bij de food-producent. “Bij nieuwe bedrijfssoftware wil je niet overstappen naar grote logge oplossingen met als gevolg dat je in langdurige implementatietrajecten terechtkomt”, zegt Jeffrey Baay, Commercieel Directeur bij InnoBalance. “SAP Business One is echter op maat gesneden voor het MKB. Het biedt de gebruiker overzicht en het is makkelijk modulair uit te breiden. Daarnaast is de oplossing snel te implementeren. Dat past allemaal heel goed bij een innovatief bedrijf als Kitchen on a Mission.”

Begin 2013 leverde InnoBalance de functies Voorraadbeheer en Accounting op. “We zijn zeer tevreden over het projectmanagement van InnoBalance”, zegt Rutger Stolting, Plantmanager bij Kitchen on a Mission. “We zien dan ook met vertrouwen de volgende fase tegemoet, waarbij we het productieproces laten aanvoeren vanuit SAP Business One met de add-on ProcessForce.” Deze geïntegreerde oplossing biedt Kitchen on a Mission dagelijks extra ondersteuning bij de bedrijfsvoering en is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die op voorraad produceren.

Over InnoBalance
InnoBalance biedt het midden- en kleinbedrijf een automatiseringsoplossing aan op basis van hét ERP-pakket voor het MKB: SAP Business One. Dit platform vormt de basis voor enorme besparingen en verhoging van de servicegraad. Om dat doel te bereiken is een balans noodzakelijk tussen de innovatieve IT-middelen, de mens (de gebruikers) en de organisatie. Innovatie in balans is dan ook ons motto.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 248.500 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.