>

SAP Business ByDesign live bij USER.NL

Pinetree Solutions rond implementatie af

’s-HertogenboschUSER.NL heeft per 1 oktober SAP Business ByDesign in gebruik genomen. Deze oplossing voorziet de software- en app-ontwikkelaar van inzicht in de volgende procesgebieden: projectmanagement, servicemanagement, finance, CRM, sales, marketing en Multi Company. USER.NL kiest deze cloud-oplossing om het zicht op de winstgevendheid van diverse projecten te verbeteren en om zorgvuldig de interne kosten te kunnen doorbelasten.

Keuze voor cloud
USER.NL geeft aan SAP Business ByDesign te willen inzetten om een volledig zicht op de bedrijfsvoering te krijgen. Vanwege hun groei in de afgelopen twee jaar, is het aantal producten en diensten aanzienlijk toegenomen. Deze oplossing voorziet het bedrijf nu van kant-en-klare werkprocessen waarbij de interface is afgestemd op de eindgebruiker. “De schaalbaarheid van de cloud-oplossing biedt USER.NL de mogelijkheid om groei in de toekomst te blijven realiseren en de interne processen daar direct op aan te passen”, zegt Hein Kivits, medeoprichter en directeur van Pinetree Solutions. Pinetree Solutions, onderdeel van SAP Gold Partner Goldfish ICT Services, is de eerste gecertificeerde cloud-partner in Nederland die dit type implementatie voor zijn rekening neemt.

SAP implementatiemethodiek
SAP Business ByDesign is geïmplementeerd op basis van de SAP Cloud Implementation Methodology. Dit is een door SAP ontwikkelde methode, specifiek bedoeld voor cloud-oplossingen als SAP Business ByDesign. De methode bestaat uit een viertal fasen: voorbereiden, realiseren, verifiëren en lanceren. Pinetree Solutions heeft de vier fasen in vijf maanden afgerond.

Livegang
We zijn erg tevreden over de wijze waarop Pinetree de implementatie heeft voltooid. De ‘end-to-end’-processen van de cloud-oplossing staan garant voor een goede en duidelijke procesafloop”, zegt Hardy Schuerhoff, algemeen directeur bij USER.NL. “Daarnaast is SAP Business ByDesign erg gebruiksvriendelijk. Dit maakt een intuïtief gebruik van de oplossing mogelijk. Bovendien levert SAP veel extra materiaal via e-learnings, business scenario’s en project tools. De projecten worden hierdoor optimaal ondersteund. De komende maanden houden we nauw contact met USER.NL, niet alleen om te monitoren om te kijken of alles naar wens functioneert, maar tevens om een verdere en bredere inzet van SAP Business ByDesign binnen de organisatie van USER.NL te bespreken”, besluit Kivits.

Over USER.NL

User.nl is een innovatieve software- en apps developer en bestaat sinds 2001. Vanaf 2011 richten we ons met onze softwareontwikkeling helemaal op online – en mobiele oplossingen. Een breed team van 20 specialisten en programmeurs is dagelijks bezig met hightech innovaties om uw bedrijf te helpen groeien met innovatieve online media-oplossingen. Meer informatie is beschikbaar op www.user.nl

Over Pinetree Solutions
Pinetree Solutions is een gespecialiseerd adviesbureau gericht op de cloud-oplossingen van SAP. Wij werken op het grensvlak tussen procesverbetering en ICT-optimalisatie, met op cloud gebaseerde oplossingen als hulpmiddel en niet het doel. We zijn van mening dat cloud-oplossingen mee moeten kunnen groeien met uw organisatie, uw bedrijfsprocessen moeten complementeren en volledig geïntegreerd moeten zijn met uw bestaande SAP of non SAP omgeving. Meer informatie is beschikbaar op www.pinetree-solutions.com