>

SAP introduceert Mobile Platform 3.0

Platform biedt optimale productiviteit, flexibiliteit en schaalbaarheid voor veilig ontwikkelen van apps – on-premise of vanuit de cloud

’s-HertogenboschSAP lanceert versie 3.0 van het SAP Mobile Platform evenals een cloud-versie daarvan. Het SAP Mobile Platform is gebaseerd op het SAP HANA-platform. Ontwikkelaars zijn hiermee aanzienlijk productiever dan bij gebruik van traditionele tools. Het platform ondersteunt ook ‘bring-your-own-tools’ (BYOT), aangezien SAP Mobile Platform is geïntegreerd met de ontwikkeltools van andere toeleveranciers. Hierdoor zijn miljoenen ontwikkelaars niet meer veel tijd kwijt aan het leren van nieuwe tools en protocollen, maar kunnen zij snel en efficiënt zakelijke apps, apps voor werknemers en voor consumenten ontwikkelen die daadwerkelijk zijn gericht op de eindgebruiker.

Uitgebreide platform-services
App-ontwikkelaars hoeven met het SAP Mobile Platform 3.0 geen processen, IT-hulpmiddelen of bestaande infrastructuren te wijzigen of opnieuw te ontwikkelen. Het platform is eenvoudig te gebruiken en is gericht op het creëren van een optimale eindgebruikerservaring. Hiertoe beschikt het platform over belangrijke kernfunctionaliteiten en applicatie services. Denk hierbij aan functionaliteiten waarover mobiele apps beschikken zoals authenticatie, configuratie op de mobiele apparaten, lifecycle management, en het vastleggen en integreren van data. De app services zijn gericht op meer specifieke functies voor mobiele aankopen, zoals waardebonnen, loyaliteitsprogramma’s, mobiel bankieren, en het bekend maken van locatiegegevens van een mobiel apparaat.

Het SAP Mobile Platform biedt een toekomstbestendige architectuur die is gebaseerd op open standaarden en open source technologieën, waaronder de allernieuwste mobiele technologie. Het platform bevat offline functionaliteiten die gebruikmaken van diverse open standaarden, zodat ontwikkelaars met zowel de on-premise als met de cloud-versie van het platform kunnen werken.

Ontwikkelaars kunnen hun productiviteit verhogen, de ontwikkeltijd verkorten en de onderhoudskosten verlagen. Daarnaast kunnen ze gebruik blijven maken van de ontwikkeltools die ze zelf graag gebruiken , maar ook profiteren van de software developer kits (SDK’s) van SAP en library’s voor het bouwen van native en hybride apps.

Cloud-versie
De cloud-versie van het SAP Mobile Platform 3.0 is gebouwd op het SAP HANA Cloud Platform, een open en op standaarden gebaseerd platform-as-a-service (PaaS). Gebruikers kunnen hiermee applicaties op maat bouwen en in gebruik nemen in de SAP datacenters. De cloud-versie maakt ook de snelle implementatie mogelijk van standaard, zeer schaalbare native en hybride apps voor iOS, Android, Windows 8, Windows Phone 8 en BlackBerry. De mobiele cloud-versie is onderdeel van het SAP HANA Cloud Platform, waardoor gebruikers ook toegang hebben tot andere diensten waaronder analytics, integratie, security en SAP HANA.

Volwassen technologie
De on-premise en cloud-oplossingen zijn gericht op zowel grote als kleine organisaties. “De meest succesvolle organisaties zetten mobiele technologie strategisch in. Om concurrerend te blijven, is een open en op standaarden gebaseerd mobiel platform zeer nuttig en waardevol,” zegt Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy bij SAP Nederland. “We hebben bij het ontwerpen en bouwen van ons nieuwe platform nauw samengewerkt met klanten en partners. Daardoor kunnen we een probleemloze eindgebruikerservaring leveren die de Total Cost of Ownership voor IT én de ontwikkelkosten van apps verlaagt.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 248.500 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands