>

CS+ eerste SAP Extended Business Member voor de cloud

Pinetree Solutions streeft naar landelijke dekking EBM’s

’s-HertogenboschSAP Nederland en partner Pinetree Solutions hebben met CS+ de allereerste Extended Business Member (EBM) voor SAP Cloud getekend. CS+ heeft met het EBM-schap de mogelijkheid om cloud-oplossingen van SAP te verkopen zonder dat zij daarvoor een streng certificeringsproces hoeft te doorlopen. Daarnaast helpt Pinetree Solutions het consultancybedrijf ervaring op te doen op het gebied van de verkoop en implementatie van SAP oplossingen.

Extended Business Membership Programma
Via het Extended Business Membership Programma geeft SAP Nederlandse bedrijven die regelmatig SAP oplossingen aanbevelen, implementeren en ontwikkelen – maar geen SAP partner zijn – toegang tot het SAP partnernetwerk. Hierdoor krijgt de EBM toegang tot een grote hoeveelheid kennis en informatie over SAP en haar oplossingen.

De Extended Business Member CS+ gaat nu een samenwerking aan met SAP en met de Value Added Reseller (VAR) Pinetree Solutions. Dit biedt Pinetree de mogelijkheid een eigen ecosysteem en netwerk op te zetten, hun bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden en de verkoop te laten toenemen. “Met CS+ als EBM vergroot zowel SAP als Pinetree het verkoopkanaal voor de cloud”, zegt Hein Kivits, medeoprichter en directeur van Pinetree Solutions. “Dit maakt het voor ons mogelijk de cloud-oplossingen van SAP nog breder in de MKB-markt te positioneren. Wij streven dan ook naar een landelijke dekking van Extended Business Members. Het doel is om op zoek te gaan naar EBM’s in elke Nederlandse provincie.”

Partnership

“Vanwege het partnership kan CS+ haar klanten voorzien van bedrijfsoplossingen in de cloud, gebouwd met betrouwbare SAP software welke dezelfde diepte heeft als de huidige on premise-oplossingen die we nu verzorgen”, zegt Wille Jan Ackermans, directeur van CS+. “Pinetree biedt ons bovendien de juiste ondersteuning om de SAP software goed te leren kennen, onszelf op te leiden, en nog verder bekend te raken met de verkoop van SAP oplossingen. We kijken dan ook uit naar de mogelijkheden die het partnership ons nog verder gaat opleveren.”

“We zijn zeer verheugd met het eerste EBM-schap voor de cloud. Deze nieuwe samenwerking ondersteunt de ‘Cloud First’-strategie van SAP. Daarnaast bevestigt het wederom dat SAP Nederland in het partnerkanaal investeert en hier voordeel uit haalt”, zegt Marcel Groenenboom, Director General Business & Channels bij SAP Nederland.

Over CS+
CS+ (Consultancy en Software) wil voor de regio Zuid-Oost Nederland de belangrijkste aanbieder worden van Exact Business Software. Het bedrijf biedt professionele oplossingen waarmee uw dagelijkse werkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger, efficiënter en nauwkeuriger uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is CS+ gespecialiseerd in het optimaal laten samenwerken van oplossingen van verschillende leveranciers (o.a. financieel, logistiek, projecten & uren, productie, EDI, CRM, online boekhouden, salarissoftware en kassasystemen). Meer informatie is beschikbaar op www.csplus.nl

Over Pinetree Solutions
Pinetree Solutions is een gespecialiseerd adviesbureau gericht op de cloud-oplossingen van SAP. Wij werken op het grensvlak tussen procesverbetering en ICT-optimalisatie, met op cloud gebaseerde oplossingen als hulpmiddel en niet het doel. We zijn van mening dat cloud-oplossingen mee moeten kunnen groeien met uw organisatie, uw bedrijfsprocessen moeten complementeren en volledig geïntegreerd moeten zijn met uw bestaande SAP of non SAP omgeving. Meer informatie is beschikbaar op www.pinetree-solutions.com

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 251.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.