>

SAP Nederland investeert in groener rijden

’s-Hertogenbosch
SAP heeft vierentwintig elektrische auto’s aangeschaft om medewerkers energiezuiniger te laten rijden. Deze investering in de Volvo V60 Plug-in Hybrid maakt deel uit van de vergroening van het leaseprogramma en het duurzaamheidsbeleid van SAP Nederland. Behalve in elektrische auto’s met een lage CO2-uitstoot, investeert SAP tevens in laadpalen en stimuleert het concern dat medewerkers thuis zonnepanelen installeren. Bovendien krijgen alle medewerkers die in een Volvo V60 gaan rijden een training in energiezuiniger rijden.

Training energiezuiniger rijden
SAP heeft in 2012 al een aantal elektrische auto’s aangeschaft en geeft daar een vervolg aan met de ‘Volvo V60 Plug-in Hybrid’-modellen, waardoor nu meer dan 60 medewerkers energiezuinig rijden. “Dit jaar zijn er nieuwe hybride modellen op de markt gekomen met een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot”, zegt Michel van Lexmond, Procurement Expert Commodity Services & HR bij SAP Nederland. “Wij hebben voor Volvo V60’s gekozen vanwege de hoge kwaliteit en rijveiligheid. Bovendien is deze keuze gemaakt vanwege het feit dat de lokale dealer Van Roosmalen Groep proactief heeft meegedacht over de benodigde gedragsverandering om ook daadwerkelijk energiezuiniger te gaan rijden. Op advies van hen investeren wij daarom ook gezamenlijk in een training over het ‘nieuwe hybride rijden’.

Samenwerking lokale dealer
Van Roosmalen Groep is met negen vestigingen de grootste Volvo-dealer in Nederland. Zij bieden SAP dan ook een haal- en brengservice als de voertuigen onderhoud nodig hebben. “Die samenwerking met een lokale dealer was, behalve het automerk en het type, een belangrijk selectiecriterium”, zegt van Lexmond. “Hoewel wij al eerder Volvo’s aan SAP hebben geleverd, kunnen wij met de V60’s zowel invulling geven aan hun mobiliteitsvraag als een bijdrage leveren aan het duurzaamheidsbeleid”, zegt Niels Koreman, Accountmanager Business Sales bij Van Roosmalen. De training energiezuiniger rijden is in samenwerking met SAP Nederland ontwikkeld en wordt aan elke Volvo V60 hybride bestuurder geboden.”

SAP kiest zon-programma
Een ander duurzaamheidsinitiatief van SAP Nederland is het stimuleren dat medewerkers thuis zonnepanelen laten installeren voor een deel van hun energieopwekking. Van Lexmond legt een verband tussen beide programma’s. “Om groen te kunnen rijden in een hybride auto, moet er thuis meer elektriciteit worden opgewekt. Via het ‘SAP kiest zon-programma kunnen deze groep medewerkers de cirkel van groene energie opwekken en verbruiken helemaal rond maken. Voor alle andere medewerkers biedt het initiatief de mogelijkheid om op duurzame wijze de energiekosten te verlagen.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 251.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.