>

SAP reikt Quality Awards uit aan meest innovatieve projecten

’s-HertogenboschDe technologie van vandaag de dag kan voor vrijwel alle uitdagingen een oplossing bieden. Om echt concurrerend te zijn, is het daarom van belang om met de beste ideeën te komen om technologie zo optimaal mogelijk in te zetten. Reden voor SAP om ieder jaar de Quality Awards uit te reiken voor de meest innovatieve ideeën. SAP heeft gouden, zilveren en bronzen onderscheidingen uitgereikt aan negen bedrijven, waarvan de projecten in omvang variëren van klein, middelgroot tot groot.

Prijzen voor grote projecten
Shell is de winnaar in de categorie grote projecten dankzij de implementatie van SAP HANA. Shell kan met de in-memory technologie enorme hoeveelheden data snel verwerken voor het opstellen van rapportages. Door deze snelheid kan de energiegigant aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Daarnaast beschikt het concern over tal van mogelijkheden als het gaat om verschillende soorten en typen rapportages.

De zilveren award is gewonnen door 3F, een samenwerkingsverband van de Ministeries van Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Volksgezondheid en Sport. De drie ministeries hebben een ERP-project toegepast met als extra functionaliteiten het voorbereiden van begrotingen en het beheren van subsidies. Het project is mede dankzij iQibt binnen de beloofde tijd en het budget opgeleverd en heeft een ROI van drie jaar.

ProRail heeft de bronzen award gewonnen dankzij het invoeren van SAP Linear Asset Management. Met deze oplossing kan de spoorinfrastructuurbeheerder de staat van het spoor gerichter inspecteren en het onderhoudsproces verder optimaliseren. ProRail is nu in staat alle opgeslagen historische data én de nieuwe data beter in te zetten bij het aansturen van de onderhoudsprocessen. SAP partner Dimensys was verantwoordelijk voor de implementatie.

Prijzen voor middelgrote projecten
EHL, onderdeel van het bouwbedrijf CRH, is de winnaar geworden in de categorie medium projecten. Opvallend aan dit project is dat het bedrijf heeft besloten om in tijden van crisis te transformeren van een organisatie met losse werkmaatschappijen naar een geïntegreerde divisie. Hiertoe heeft EHL een omvangrijk ERP-project geïmplementeerd, waarbij SAP partner Ciber betrokken is geweest. Een ander bijzonder aspect aan dit project is dat de top van het bedrijf verantwoordelijk was voor het verandermanagement.

De zilveren prijs is uitgereikt aan Promocean. De promotieartikelenorganisatie heeft SAP WCEM ingezet: een oplossing waarmee internet wordt ingezet als waardevol verkoop-, service- en marketingkanaal. Promocean en SAP partner Acorel hebben als een van de eerste deze web channel-oplossing geïmplementeerd voor een nieuwe webshop-portaal van een Nederlandse bierbrouwer. Zo is het mogelijk om een compleet nieuwe horecagelegenheid in te richten die online is geconfigureerd.

PostNL is uitgeroepen tot bronzen winnaar vanwege de implementatie van SAP CE (Composite Environment): de tools en een omgeving voor het snel en efficiënt ontwikkelen en implementeren van samengestelde applicaties. PostNL heeft hiermee een self service-portal ontwikkeld, waarmee klanten eenvoudig hun eigen gegevens kunnen wijzigen. Inmiddels maken ruim 100.000 klanten hier al gebruik van, waardoor PostNL aanzienlijk op kosten kan besparen en snel nieuwe klanten kan aantrekken.

Prijzen voor kleine projecten
De winnaar Strukton Worksphere heeft SuccessFactors Performance Management toegepast. Het internationale bouwconcern kan hiermee de beloning op de prestaties van individuele medewerkers aanpassen en een ontwikkelingstraject opzetten. De innovatieve manier van beoordeling vindt plaats via een cloud-oplossing. De afdeling HR heeft het project geleid, met als resultaat een adoptiegraad van 97 procent binnen de onderneming. INDICIA is betrokken geweest bij het implementeren van de oplossing.

De zilveren award is gewonnen door Exter Aroma. De fabrikant van hartige aroma’s heeft een nieuw ERP-systeem binnen negen maanden geïmplementeerd. Daarnaast is SAP BusinessObjects in gebruik genomen, waarmee Exter Aroma snel grote hoeveelheden kan verwerken uit verschillende bronnen. Hierbij is gebruik gemaakt van branchemodellen die partner Goldfish specifiek voor de food-sector heeft ontwikkeld. Exter Aroma heeft met deze oplossingen onder meer aanzienlijke besparingen gerealiseerd op voorraad en afval.

DELA Vastgoed heeft de bronzen award ontvangen vanwege de SAP vastgoedoplossing. De vastgoedorganisatie kan hiermee het delen van informatie met de betrokkenen in de vastgoedsector aanzienlijk verbeteren. SAP partner Ctac heeft hiervoor een template ingezet die specifiek is ontwikkeld voor de vastgoedbranche. DELA Vastgoed heeft zich mede dankzij de oplossing snel kunnen ontwikkelen in deze voor hun nieuwe markt.

De jury van de Quality Awards bestaat uit vertegenwoordigers van adviesbureau’s, vertegenwoordigers van de gebruikersvereniging VNSG en de directie van SAP.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 251.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.