>

Social collaboration-tool van SAP uitgebreid met werkpatronen

10 miljoen gebruikers van SAP Jam hebben compleet zicht in organisatie

’s-HertogenboschSocial collaboration is voor organisaties pas nuttig als deze manier van werken is gekoppeld aan een bedrijfsproces. Hiertoe heeft SAP een jaar geleden SAP Jam geïntroduceerd. Het concern voegt hiermee social media-achtige functionaliteiten toe aan de business processen waarmee we allemaal dagelijks werken. Daarmee combineert SAP mogelijkheden die we bijvoorbeeld van Facebook kennen met ERP, CRM en andere enterprise-applicaties. Een jaar na de introductie kent de cloud-oplossing SAP Jam 10 miljoen gebruikers. SAP heeft de social collaboration-oplossing nu uitgebreid met zogeheten ‘werkpatronen’.

Werkpatronen

Met deze vooraf ontwikkelde collaboratieve processen hebben bedrijven compleet zicht op al hun belangrijke activiteiten. Dankzij dit inzicht kunnen zij sneller goed gefundeerde beslissingen nemen. Daarnaast kunnen zij gericht actie ondernemen om betere resultaten te behalen. Organisaties kunnen de werkpatronen toepassen op de belangrijkste operationele processen die zijn gericht op klanten, werknemers en partners. De eerste werkpatronen die door SAP zijn ontwikkeld ondersteunen collaboratieve verkoop- en serviceprocessen met de SAP Customer Relationship Management (SAP CRM)-toepassing

De werkpatronen combineren expertise, content, het oplossen van problemen en sjablonen met applicaties en real-time data afkomstig uit bedrijfssystemen. Doordat de integratie op een intelligente manier plaatsvindt, maakt het niet uit dat de data continu verandert. SAP Jam levert altijd relevante en actuele data. Hierdoor herkent en interpreteert de oplossing niet alleen de data, maar ook gerelateerde documenten, mensen en projecten. Medewerkers kunnen kiezen uit een lijst van werkpatronen die SAP Jam biedt. Medewerkers krijgen daarmee:


  • Een compleet beeld van de huidige situatie of een project.

  • Toegang tot experts die hen kunnen helpen werkzaamheden effectief uit te voeren.

  • De mogelijkheid snel een eenvoudig te herhalen aanpak te creëren, waarmee zij werkzaamheden effectief en snel kunnen voltooien.

  • Flexibiliteit om de processen te veranderen indien de werkzaamheden dat vereisen.

Concrete inzet door klanten

Innovatieve bedrijven gebruiken SAP Jam voor het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Marriott International wilde bijvoorbeeld kennis beter delen in de eigen organisatie, met internationale vennoten en partners. Hiervoor combineren zij SAP Jam met de applicaties van SuccessFactors. Daarnaast gebruiken zij de oplossing om best practices zo goed mogelijk te verzamelen en met elkaar te delen, ideeën te categoriseren en beslissingen per direct te nemen.

Kaeser Kompressoren zet SAP Jam in om snel van het eerste klantcontact naar het uitbrengen van offertes te gaan. Doordat het om een cloud-oplossing gaat, is het bedrijf in staat om SAP processen en partners met elkaar te integreren. Zo kunnen zij informatie met elkaar delen en inzicht verzamelen vanuit de gehele organisatie. TELUS Communications streeft naar continue innovatie. Door de mogelijkheid van SAP Jam om klanten hierbij te betrekken, kunnen zij deze belofte ook echt waarmaken.

Verbeteren prestaties

De eerste vooraf gebouwde patronen brengen SAP Jam samen met data en objecten van SAP CRM. Deze combinatie ondersteunt verkoop- en serviceprofessionals bij hun planning, het managen van kansen in de markt, het daadwerkelijk afsluiten van een deal en serviceverzoeken.

“De huidige manier van werken vereist dat we data, content, processen en mensen zo optimaal mogelijk kunnen zetten. Of het nu gaat om het beheren van de planning, het bedenken van een verkoopstrategie, of het toevoegen of begeleiden van een nieuw team”, zegt Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy bij SAP Nederland. “De werkpatronen in SAP Jam zijn ontworpen om al deze verschillende elementen bij elkaar te brengen. Hiermee kunnen organisaties hun prestaties aanzienlijk verbeteren.”

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 251.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.