>

Van Puijenbroek Textiel zet SAP Business One in bij 90 gebruikers

’s-HertogenboschVan Puijenbroek Textiel gaat SAP Business One inzetten bij 90 van haar medewerkers. De fabrikant van bedrijfskleding en beschermende werkkleding heeft voor deze ERP-oplossing gekozen vanwege de extra functionaliteiten van het platform. SAP Business One biedt analysemogelijkheden van SAP HANA, waarmee Van Puijenbroek Textiel een compleet geïntegreerd managementinformatiesysteem kan inrichten. Bovendien draagt SAP partner IIS, naast de implementatie, bij aan het platform met de levering van zelf ontwikkelde applicaties, zoals Kleuren/Maten Matrixen en B1 Portals.

“Vanwege een sterk groeiend aantal activiteiten in meerdere landen werd het duidelijk dat de oude softwaretools voor planning en logistiek niet langer voldeden”, zegt Huub Zegveld, Directeur bij Van Puijenbroek Textiel. “Bovendien heeft het management behoefte aan heldere en geïntegreerde stuurinformatie. SAP Business One gaat bij ons alle logistieke stromen afhandelen en zorgt voor transparante stuurinformatie. Het biedt ons precies de middelen die we nodig hebben om onze doelstellingen te bereiken.”

Toepassingen

Een van de extra applicaties die IIS levert, is een ‘Kleuren/Maten Matrix’: een onmisbare bron van informatie voor veel dagelijkse processen bij Van Puijenbroek Textiel. “Het is van belang dat een stabiel en centraal systeem deze bedrijfsprocessen ondersteunt”, zegt Chris Nugteren, Sales Manager bij IIS in Nederland. “We gebruiken onze ervaring met SAP Business One om add-ons en plug-ins te ontwikkelen, die geïntegreerd zijn in het platform. Er komt dan extra functionaliteit beschikbaar voor bepaalde bedrijfstakken of afdelingen; in de fashion, zoals bij Van Puijenbroek, zijn dat de Kleuren/Maten Matrixen.”

Daarnaast is het voor Van Puijenbroek Textiel essentieel om de grote hoeveelheid data van verschillende locaties te kunnen samenbrengen in een enkele rapportagetool. “Daartoe gebruiken we SAP HANA”, legt Nugteren uit. “In eerste instantie als Business Intelligence (BI)-oplossing voor alle rapportages, maar waarschijnlijk in de toekomst ook als analytics tool voor het analyseren van Big Data.”

Tot slot integreert SAP partner IIS ook een van hun zelf ontwikkelde B1 Apps; de B1 Portals. Deze toepassing biedt de mogelijkheid een internetportaal op te zetten, waarmee iedere gebruiker met elk gewenst (mobiel) apparaat via een website kan inloggen. IIS kan met deze functie zowel een klantenportaal, waar klanten eigen orders en serviceaanvragen kunnen inzien en opvoeren, als een werknemersportaal inrichten.

Ingebruikname

Het contract is begin november 2013 getekend en IIS is direct gestart met de implementatie. IIS zal hiervoor de legacy-systemen moeten vervangen door SAP Business One en de managementinformatie vanuit SAP HANA gaan inregelen. Volgens Nugteren gaat er vooral veel tijd zitten in het fine tunen van de Kleuren/Maten Matrixen en de inrichting van het totale proces. Hij verwacht dat alle 90 medewerkers van Van Puijenbroek Textiel begin 2014 met SAP Business One aan de slag kunnen.

Over Van Puijenbroek Textiel

Van Puijenbroek Textiel begon in 1986 en is tegenwoordig een toonaangevende speler op de internationale markt voor professionele werk- en veiligheidskleding in hoogwaardige textielweefsels. Onze missie is om unieke textieloplossingen te leveren in corporate identity- en beschermende kleding. Daarnaast denken wij graag op vernieuwende wijze mee met onze relaties vanuit onze specifieke kennis en ervaring. Met 400 medewerkers in binnen- en buitenland is Van Puijenbroek Textiel als een van de eerste textielbedrijven in Nederland deelnemer aan de Fair Wear Foundation. Deelname aan het FWF betekent een volledige inzet voor goede arbeidsomstandigheden in fabrieken waar zij kleding laten produceren. Meer informatie is beschikbaar op www.vptex.com

Over IIS – Be A Better Business

IIS levert business managementsoftware, dienstverlening en ondersteuning aan kleine en middelgrote bedrijven. We zijn gespecialiseerd in het ondersteunen en ontwikkelen van SAP Business One – de toonaangevende ERP-oplossing met meer dan 34.000 klanten wereldwijd. Als Gold Partner hebben wij gecertificeerde en gespecialiseerde consultants in huis om de levering, ontwikkeling, implementatie en ondersteuning te bieden op het gebied van SAP Business One. Meer informatie is beschikbaar op www.beabetterbusiness.com

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 251.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.