>

Sterk vierde kwartaal en jaar voor SAP dankzij cloud-oplossingen

’s-HertogenboschSAP heeft in het vierde kwartaal van 2013 een hogere winst en omzet gerealiseerd dan in hetzelfde kwartaal van 2012. Daarnaast is ook de operationele winst en omzet gestegen voor het gehele boekjaar 2013. De stijging is vooral te danken aan een sterke groei van de cloud computing activiteiten. De totale kwartaalomzet bedraagt 5,1 miljard euro, hetgeen op jaarbasis een stijging is van 2 procent. SAP haalde een operationele winst van 1,8 miljard euro, een stijging van 13 procent.

De omzet bij de cloud-diensten stegen in het vierde kwartaal van 2013 met 66 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit komt neer op een bedrag van 209 miljoen euro. Over het jaar 2013 bekeken, bedraagt de groei van cloud computing 158 procent, ofwel een bedrag van 697 miljoen euro.

“SAP heeft vier jaar achter elkaar een omzetgroei met dubbele cijfers behaald. Onze klantgerichtheid werpt dus zijn vruchten af”, zeggen co-CEO’s Bill McDermott en Jim Hagemann Snabe. “We zijn een van de weinige internationale softwarebedrijven die succesvol zijn overgestapt naar de cloud en hebben tegelijkertijd de winst bij onze kernactiviteiten weten te verhogen. Met ons HANA-platform en SAP Cloud bieden we organisaties eenvoud en ondersteunen we hen om sneller te innoveren.”

Kijk hier voor het volledige Engelstalige persbericht.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 253.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.