>

SAP in top 100 meest duurzame bedrijven ter wereld

’s-HertogenboschHet Canadese media- en onderzoeksbureau Corporate Knights heeft weer zijn lijst met de honderd meest duurzame ondernemingen voor 2014 ter wereld gepubliceerd. SAP is voor het tiende achtereenvolgende jaar op deze ranglijst geplaatst.

Norm
Het onderzoek Global 100 Most Sustainable Corporations in the World wordt inmiddels gezien als een van de standaarden voor duurzaamheidsanalyses binnen het bedrijfsleven. De ondernemingen die in de lijst zijn vermeld, behoren tot de best presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid in hun sectoren. Op basis van twaalf duurzaamheidsindicatoren bepaalt Corporate Knights welke bedrijven een plek in de ranglijst krijgen. Hieronder vallen criteria zoals de hoeveelheid omzet die bedrijven maken per eenheid energie die zij gebruiken, de verhouding tussen het salaris van de CEO en het gemiddelde salaris dat het bedrijf uitbetaalt aan medewerkers en de arbeidstijd die verloren gaat als gevolg van bedrijfsongevallen.

Indexen
De lijst is voor het eerst opgesteld in 2005. SAP heeft tot nu toe nog ieder jaar een vermelding hierin gehad. Het concern scoort ook goed in andere duurzaamheidslijsten. Zo is het softwarebedrijf voor zeven achtereenvolgende jaren het meest duurzame bedrijf van de softwaremarkt volgens de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Ze zijn één van de best scorende bedrijven in het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2014 en hebben de onderscheiding van marktleider en ‘Gold Class’ ontvangen voor uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid. Tot slot is SAP opgenomen in de FTSE4Good Index, en de Global 500 Climate Disclosure and Performance Leadership-index van CDP.

“Onze plek in deze ranglijsten toont aan dat onze duurzaamheidsstrategie werkt. Het laat bovendien zien dat SAP voorop blijft lopen op het gebied van corporate sustainability”, zegt Peter Veenstra, Chief Operating Officer bij SAP Nederland. “Steeds meer toonaangevende bedrijven en investeerders willen weten hoe duurzaam hun partners zijn. Ranglijsten zoals deze zijn dan ook van essentieel belang in de keuze met wie zij zaken willen doen.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 253.500 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.