>

SAP biedt Nederlandse studenten en start-ups helpende hand

’s-Hertogenbosch SAP gaat studenten uitgebreide trainingen geven op het gebied van innovatie en voorspellende technologie. Het concern hoopt studenten hiermee enthousiast te maken voor het starten van een eigen bedrijf dat is gericht op real-time oplossingen en smart data-toepassingen. Ook helpt SAP de start-ups in de eerste jaren op weg bij het realiseren van hun doelstellingen.

Momenteel kent Nederland zo’n 7.000 start-ups die goed zijn voor ongeveer 16.000 banen en een gezamenlijke omzet van bijna twee miljard euro. Afgezien van het economische belang van start-ups, zetten ze ook de standaard voor (open) innovatie. Bovendien zijn ze erg sterk in het bedenken van nieuwe ideeën. Waardoor dergelijke jonge bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de technologie die nodig is om grote hoeveelheden data te kunnen analyseren.

Design Thinking
Naast een programma om kennis te delen over real-time analytics, wil SAP de potentiële ondernemers bekend maken met Design Thinking. Bij deze methode staat een andere manier van denken centraal. In plaats van uitgaan op welke mogelijkheden een technologie biedt, bekijkt een ondernemer eerst wat er nodig is om de klantervaring te verbeteren en een betere dienstverlening te bieden. Daarna gaan zij pas kijken welke technologie voorhanden is. Deze verandering van mindset daagt bedrijven uit om te blijven innoveren en biedt start-ups de kans om snel uit te groeien naar een grote onderneming met een wereldwijde afzetmarkt.

Deelnemers van het ondernemersprogramma hebben de mogelijkheid om de analytics-software van SAP gratis te gebruiken. Bovendien krijgen ze bij het inzetten van deze technologie advies van experts. Dankzij uitgebreide trainingen doen ze technische achtergrondkennis op, zodat ze grote hoeveelheden gegevens op een innovatieve manier kunnen verwerken.

Vliegende start
Op het moment dat deelnemende studenten hun eigen bedrijf zijn gestart, kunnen zij deelnemen aan het SAP Startup Focus Program. Hierbij ontvangen zij gratis technische ondersteuning en advies van als het gaat om smart data, real-time analytics en voorspellende analyses. Start-ups krijgen de mogelijkheid hun oplossing onder de aandacht te brengen bij het wereldwijde klantenbestand van het concern en de oplossing te tonen bij tal van hun grote evenementen. SAP ondersteunt jonge ondernemers tot slot bij het genereren van een robuuste pijplijn, zodat zij een vliegende start kunnen maken.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 253.500 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op> www.sap.com/netherlands.